Pratite nas preko:
Veliki peh: Džoel Bolomboj (Foto: Printscreen/Arena Sport)

ABA liga

Zvezda ostala bez Bolomboja, izbačen i predsednik Drčelić: Derbi nekako priveden kraju

Dobar start u Evroligi i ambicije Crvene zvezde u novoj sezoni, doživele su veliki udarac na gostovanju u Podgorici u 5. kolu ABA lige, gde se povredio Džoel Bolomboj. Meč protiv Budućnosti bio je prekinut zbog ubacivanja predmeta, ali je nekako priveden kraju.

“Jedini kršteni centar”, kako ga navijači crveno-belih oslovljavaju, pao je na parket u dugoj polovini treće četvrtine i uhvatio se za koleno. Odmah je bilo jasno da je ozbiljno. Zabrinuti saigrači i trener Janis Sferopulos prišli su odmah da vide šta se dešava sa visokim košarkašem.

Posle nekoliko minuta na klupi za rezerve, košarkaš sa ukrajinskim pasošem je otišao u svlačionicu i to uz pomoć osoblja i saigrača što nije nimalo obećavajuća činjenica jer se radi o jednom od najboljih košarkaša crveno-belih ove sezone.

Izbačen i Čovićev naslednik u Zvezdi

Sa utakmice je udaljen i predsednik Upravnog odbora Zvezde Željko Drčelić, verovatno zbog protesta posle povrede Bolomboja, a iako nije želeo prvobitno da napusti mesto pored parketa, učinio je to nakon što ga je obezbeđenje “zamolilo” da izađe iz “Morače”.

Čelnici Zvezde: Drečelić (levo) i Vasić (Foto: Printscreen/Arena Sport)

Nedović u klinču s Podgoričanima

Derbi u Podgorici je odigran u tradicionalno napetim uslovima. Navijači Budućnosti su u prvom poluvremenu pogrdno skandirali na račun supruge Nebojše Čovića, a prekid meča usledio je i početkom četvrte četvrtine kada se Nemanja Nedović posle namerne lične greške uneo u lice navijačima pored parketa, koji su mu uzvratili.

Dvorana je u tim trenucima horski vređala suprugu košarkaša Zvezde, a nešto kasnije Nedović je trojkom na šest i po minuta pre kraja doneo prednost Zvezdi od 68:65. Bio je to znak za nove uvrede sa tribina i gađanje predmetima, a sudije i košarkaši Zvezde otišli su u svlačionicu.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga