Pratite nas preko:
Zbog baklje u ruci Lukasu Podolskom bi mogao da presedne oproštajni meč, Printscreen: Youtube/GórnikTV

Fudbal

Kod Nemaca zakon je zakon: Podolskom preti kazna zbog oproštajne utakmice

Legendarnom Lukašu Podolskom mogla bi da presedne oproštajna utakmica koju je organizovao između svoja dva voljena kluba, Kelna i Gornjika, 10. oktobra. Njemu preti kazna usled postupka koji je pokrenula nemačka policija.

– Dogodio se administrativni prekršaj. Predali smo relevantna dokumenta u Gradsku kuću – rekao je portparol policije u Kelnu.

O čemu se radi?

Podolski je stavio tačku na svoju bogatu i vrlo uspešnu fudbalsku karijeru. Na oproštajnom meču na “Rajn Energi” stadionu igrali su njegovi najvoljeniji klubovi, Keln (u kome je ponikao) i Gornjik Zabrže (za koji je navijao od malih nogu i u čijem dresu je završio profesionalnu karijeru).

Bivši nemački reprezentativac koji je rođen u Poljskoj odigrao je po jedno poluvreme za oba tima. Po završetku utakmice išao je da pozdravi navijače, a koji su tom prilikom napravili bakljadu. U jednom trenutku neko mu je dodao baklju i on ju je uzeo i mahao njome.

Snimci i fotografije tog trenutka su preplavili društvene mreže i medije i to je poslužilo policiji da reaguje. Prema nemačkom zakonu zabranjena je pirotehnika na stadionima. U skladu sa nemačkim redom i disciplinom, nema tu “popusta i gledanja kroz prste”, bez obzira na kontekst učinjenog.

– Fudbaler bi mogao da dobije kaznu zbog korišćenja pirotehnike na stadionu – rekli su iz policije u Kelnu.

Za očekivati je da će prijava biti prekršajna, ako se do kraj sprovede postupak, to znači da bi i kazna bila novčana ukoliko bude proglašen krivim. Krivična prijava sledi ukoliko pirotehnikom na stadionu dovedete u opasnost druge ili nekoga povredite, što u ovom slučaju se ne dovodi u pitanje.

Inače, ceo ovaj spektakl je obeležio i jedan daleko ozbiljniji incident.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal