Pratite nas preko:
FILE - Serbia's Novak Djokovic hugs Spain's Rafael Nadal, left, after winning the quarterfinal match of the French Open tennis tournament in three sets, 7-5, 6-3, 6-1, at Roland Garros stadium, in Paris, France, Wednesday, June 3, 2015. There have been 59 installments of Nadal vs. Djokovic, more than between any two other men in the Open era of tennis, which dates to 1968. Djokovic leads 30-29 overall. (AP Photo/David Vincent, File)
Rafael Nadal i Novak Đoković, Foto: Beta/AP Photo/David Vincent, File

Đoković

Nadal priznao: Novak je najbolji i to je stvarno zaslužio

Rafael Nadal i Novak Đoković su u subotu stavili tačku na svoje rivalstvo egzibicionim mečom u Saudijskoj Arabiji. Španski teniser će u novembru posle Dejvis kupa završiti profesionalnu karijeru.

Drugi najtrofejniji Grend slem teniser u istoriji je sa Srbinom i Rodžerom Federerom 15 godina činio “Veliku trojku”. To poglavlje njihove dominacije svetskim tenisom sigurno je najbolje i verovatno će biti najbolje u istoriji “belog sporta”.

“Federer mi je najveći rival”

Protiv Novaka je odigrao najviše međusobnih mečeva i zato se to smatra za najveće tenisko rivalstvo ikada. Međutim, rekorder po broju titula na Rolan Garosu smatra da mu je ipak najveći rival bio Federer.

federer alkaraz
Foto: Printscreen/Sport klub

– Đoković je igrač sa kojim sam igrao najviše, ali po meni, najveći rival mi je bio Federer. Jer kada sam se pojavio, Federer je bio tu i on je bio prvi. U godinama kada sam u svakom slislu reči bio najbolji, bili su to Rodžer i Novak. Ali tih prvih godina, onih koje na vas ostavljaju poseban trag, Rodžer je uvek bio tu.

– Ne znam zašto je moje rivalstvo sa njima dvojicom bilo intenzivnije nego ono među njima. Ne znam šta je razlog tome, ali mislim i da je širom sveta prisutan taj osećaj. Morali bismo da nađemo razlog. Sa Rožerom je sve jasno, bio je tu jasan kontrast stilova i načina kako se gleda i pristupa sportu. Sa Novakom, naravno, bio je to neverovatni izazov – rekao je Nadal u intervjuu za “AS”.

“Novak je najbolji”

Ipak, nakon toga je pričao samo o Đokoviću i izneo nove hvalospeve.

Printscreen: DAZN

– Na kraju, on (Đoković) je igrač koji je uspeo da zadrži veoma visok nivo igre i da napreduje svake godine. Brojevi kažu da je najbolji, tako da je njegov nivo tenisa takođe najbolji i da dodam, on je uspeo da ostane najdalje od povreda.

– Kad nemate granice ili velike povrede koje vas odvoje na duže vreme, to ne samo da utiče fizički i daje vam šansu da pobeđujete, već takođe generiše manjak straha na mentalnom nivou, ne plašite se povrede, čak ni kad proklizavate na tvrdoj podlozi dok hvatate lopticu. Đoković trči na betonu i proklizava ovde-onde, kao Karlos (Alkaraz) sada. Zato što se i dalje ne plaše da to urade i zato što mogu.

Jasno je Španac između redova na kraju potvrdio ono što ipak misli i večina teniskih ljubitelja i javnosti – Novak je najbolji.

– Ja sam to radio na početku karijeri, ali naravno, kad se nešto dogodi, onda jednostavno ne možete, to su limiti koji se pojave tokom puta i morate da tražite prečice da biste nastavili da budete kompetitivni na druge načine. To je omogućilo Novaku da zadrži fizički, teniski i mentalni nivo duže. Nije to izgovor, zahvaljujući tome on je najbolji i on je to stvarno zaslužio – zaključio je Nadal.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković