Pratite nas preko:
Kristijan Pulišić; Foto: Beta/AP/Antonio Calanni

Fudbal

Gol direktno iz kornera u Ligi šampiona: Pulišić izveo “olimpiko” i oduševio Evropu!

Paralelno sa utakmicom Crvene zvezde u Monaku, u “senci” srpske fudbalske javnosti protiče meč između Milana i Klub Briža. A zapravo smo na “San Siru” videli potez koji će obeležiti celo 3. kolo, a verovatno i sezonu Lige šampiona.

Tvorac je Kristijan Pulišić, fudbaler Milana, pravi virtuoz sa loptom koji je ovog puta uspeo ono što se retko viđa u fudbalu – da postigne gol direktno iz kornera. Popularni “Olimpiko” ne viđa se svakog dana, zato uživajmo u njemu ove večeri.

Ostaće misterija da li je američki reprezentativac baš ovo hteo ili je centrirao na prvu stativu, a lopta srećno završila u mreži. Ipak, piše mu se gol koji se već “pročuo” širom sveta.

Crveni karton rešio meč

Milan je na poluvremenu vodio upravo ovim golom, ali je u nastavku imao veliku olakšicu u vidu igrača više. Direktan crveni karton dobio je nigerijski vezista Rafael Onijedika, koji je neoprezno, otvorenim đonom, startovao na protivničkog igrača. Zbog toga je belgijski tim do kraja utakmice igrao sa desetoricom.

Ali, to ga nije sprečilo da “zakuva” meč u prestonici mode. Igrao se 51. minut kada je Vetlesen odložio loptu do Sabea, a on matirao Majka Menjana za 1:1 i potpuni šok na stadionu.

Raspucani Rejnders

Milan je imao igrača više i još 40 minuta pred sobom, ali i Tijani Rejndersa koji je bio veoma raspoložen za fudbal ove večeri. I to je pokazao sa dva gola kojima je “rešio” Belgijance.

Prvi je dao u 61. minutu posle prelepe akcije Milana i dodavanja Okafora sa leve strane, koji je samo nepun minut pre toga ušao u igru.

Deset minuta kasnije slična egzekucija Rejndersa, ali sa druge strane, asistenciju je ovog puta upisao Čukvueze, koji je takođe ušao u igru kada i Okafor, u 60. minutu. Nakon toga je Milan definitivno slomio rivala i rutinski priveo utakmicu kraju.

Na klupi “roso-nera” nalazi se Strahinja Pavlović, dok drugi srpski reprezentativac Luka Jović, podsetimo, nije registrovan za Ligu šampiona.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal