Pratite nas preko:
Monaco's Takumi Minamino, right, and Red Star's Uros Spajic fight for the ball during the Champions League opening phase soccer match between Monaco and Crvena Zvezda, Red Star Belgrade, at the Louis II stadium, in Monaco, Tuesday, Oct. 22, 2024. (AP Photo/Laurent Cipriani)
Spajić je bio nemoćan pored Minamina (Foto: Beta/AP Photo/Laurent Cipriani)

Fudbal

Zvezda popila “petardu” u Monaku, a mogla je 10: Milojeviću, puštaj decu da igraju, ovi matori nemaju pojma

Crvena zvezda je nastavila da ređa poraze u Ligi šampiona, a novi ubedljivi debakl od Monaka u Monte Karlu od 5:1 (2:1) u trećem kolu samo će produbiti agoniju srpskog prvaka u elitnom takmičenju ove sezone. Zvezda je primila “petardu”, a bez preterivanja je mogla i deset komada.

Tim sa Marakane deluje miljama daleko od ozbiljnog fudbala. Ni “Kneževi” nisu “krem de la krem”, ali su dovoljno “namazani” da kazne svaku grešku fudbalera Vladana Milojevića, koji “nema ni glavu ni rep” čim poleti iz Beograda na neko evropsko gostovanje.

I više ne piju vodu opravdanja o greškama, prošlo je skoro dva meseca, ako ih Milojević do sada nije otklonio, posle Benfike i Intera, teško da će u skorije vreme, pošto u sledećem kolu na Marakanu stiže Barselona, koju dočekuju sa “krompirima” na tabeli elitnog takmičenja.

Zato bi Zvezdin trener morao da razmisli da mu u nastavku Lige šampiona igraju mlađi, poput Stefana Lekovića, koji bi možda i bio bolji od očajnog kapitena Spajića ili nekog od darovitih vezista umesto Radeta Krunića, koji ništa ne donosi ovom timu u elitnom takmičenju. Ako se i gubi, bar neka su najtalentovanija deca u izlogu, da može nešto da se zaradi.

Loš je bio i Zvezdin Mesi, Andrija Maksimović, koji se izgubio u taktici Vladana Milojevića. Ako mu je lekcija, video je na drugoj strani kako izgleda jedan ozbiljan “potkovani” fudbalski tim.

Ne igra se fudbal samo 45 minuta

Zvezda je slabo ušla i u duel na stadionu “Luj II”, a prava je sreća što je posle pola sata igre na semaforu stajalo 1:1, jer je, osim naivnog gola koji je dao Minamino u 21. minutu, domaćin imao još tri dobre prilike. Izjednačio je Šerif Endijaje u 27. nakon što je sam iznudio penal i pretvorio ga u pogodak i to je bilo sve od crveno-belih u napadu na ovom meču.

Beograđani su tražili još jedan jedanaesterac u 43. minutu posle pada Olajinke u petercu Monaka, ali u VAR sobi nisu smatrali da je očigledan kontakt sa Zakarijom i gaženje imalo dovoljan intenzitet. Bukvalno u sledećem napadu Monako je srušio Zvezdu.

Usledila je brzopotezna akcija “kneževa”, na koju se nadovezuje loša reakcija kapitena Uroša Spajića (ko zna koja u Ligi šampiona) jeru želji da preseče dodavanje Emboloa ka Minaminu, zapravo je odigrao dupli pas sa švajcarskim reprezenttivcem koji je lako stigao do prvog gola u sezoni.

Monaco's Takumi Minamino, right, and Red Star's Seol Young-woo fight for the ball during the Champions League opening phase soccer match between Monaco and Crvena Zvezda, Red Star Belgrade, at the Louis II stadium, in Monaco, Tuesday, Oct. 22, 2024. (AP Photo/Laurent Cipriani)
(Foto: Beta/AP Photo/Laurent Cipriani)

Malo je falilo da Monako ode na pauzu i sa dva gola prednosti, ali je Marko ilić nekako sačuvao mrežu u šestom minutu nadoknade. A Zvezda na poluvremenu kao da je otišla za Beograd. Adi Huter je ubacio Rusa Golovina i pokrenuo lavinu koja se završila novi ubedljivim porazom crveno-belih.

Stameni štoper Singo je evrologolom sa 30 metara razrešio svaku dilemu oko pobednika u 54. minutu, a pre nego što je Minamino u 70. povisio na 4:1, Monako je promašio nekoliko neverovatnih prilika, posebno mladi napadač Aklijuš, dok je Golovin pogodio stativu. Talentovani Aklijuš se ipak upisao u strelce u šestom minutu nadoknade čime je kompletirao katastrofu srpskog šampiona.

Beograđani gotovo da nisu ni zapretili u drugih 45 minuta, izmene Milojevića nisu donele ništa, pa je Zvezda ostala na dnu Lige šampiona posle tri kola bez bodova i negativnom gol-razlikom od 2:11.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal