Pratite nas preko:
Monaco's Breel Embolo, right, and Red Star's Uros Spajic fight for the ball during the Champions League opening phase soccer match between Monaco and Crvena Zvezda, Red Star Belgrade, at the Louis II stadium, in Monaco, Tuesday, Oct. 22, 2024. (AP Photo/Laurent Cipriani)
Uroš Spajić i Bril Embolo, Foto: Beta/AP Photo/Laurent Cipriani

Fudbal

Elšnik: Raspali smo se! Spajić: Nisam pametan, teško je bilo šta reći sada

Crvena zvezda je doživela, ne težak poraz, nego debakl u Monte Karlu. Monako je pobedio 5:1 u 3. kolu Lige šampiona, a utisak je da je mogao da postigne bar još 5 golova, pogotovo u drugom poluvremenu.

Crveno-bele je delilo manje od minuta da na poluvremenu ima nerešeno 1:1, ali nova greška kapitena Spajića je donela Monaku vođstvo posle prvih 45 minuta i kasnije im je bilo daleko lakše. O tome je govorio posle utakmice Timi Maks Elšnik.

– Bila je ovo jedna od težih utakmica, to smo i očekivali dok smo pripremali. Oni su bili agresivni i imali smo problema s tim. Gol na kraju poluvremena nas je presekao. U drugom poluvremenu smo previše tražili lopte u noge, u sredini, oni su bili agresivni na naših 30 metara.

Za Zvezdu se prvi peh dogodio već posle 7-8 minuta kad je Duarte doživeo povredu i morali su da naprave izmenu.

– Promenila je malo stvari povreda Duartea. Ne znam kako bi bilo s njim, ali neki plan je bio da se Šerif bije sa njima gore, to je jako dobro radio, a trebalo je da drugi napadača iza njega skuplja te lopte. Na kraju smo dosta toga promenili, stavili Silasa na vingbeka, mnogo i povreda. Na kraju smo se i raspali – pošteno je priznao slovenački reprezentativac.

Spajić suzdržan za razliku od Milana

Monaco's Breel Embolo, right, and Red Star's Uros Spajic, right, jump for the ball during the Champions League opening phase soccer match between Monaco and Crvena Zvezda, Red Star Belgrade, at the Louis II stadium, in Monaco, Tuesday, Oct. 22, 2024. (AP Photo/Laurent Cipriani)
Foto: Beta/AP Photo/Laurent Cipriani

Kapiten Uroš Spajić je posle “Đuzepe Meace” i na “Luju Drugom” pravio greške, jedna je dovela do tog gola u nadoknadi prvog poluvremena koji je primila Zvezda.

– Igrali smo protiv sjajnog protivnika. Taj gol nas je poremetio totalno, primili smo ga na samo kraju iz našeg gol auta. Nisam pametan. Teško je sad analizirati i bilo šta reći. Zaslužili su pobedu – rekao je Spajić.

O duelima sa Brilom Embolom, kome je praktično “odigrao dupli pas” kod gola i time mu omogućio prvi pogodak u sezoni:

– Znamo da su sve to odlični igrači. On je reprezentativac, snažan, imao je i sreće da mu se odbije lopta u onom momentu. Ne kažem da su pobedili zbog sreće.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal