Pratite nas preko:
Ugo Humbert of France reacts after losing a point to Daniil Medvedev of Russia during the men's singles quarterfinal match in the China Open tennis tournament at the Diamond Court in Beijing, Monday, Oct. 2, 2023. (AP Photo/Andy Wong)
Ugo Amber (Foto: Beta/AP Photo/Andy Wong)

Tenis

Francuz razbio još jednog tenisera iz top 10, svi pričaju o njegovoj ludoj proslavi (VIDEO)

Francuski teniser Ugo Amber plasirao se u osminu finala mastersa u Šangaju, pošto je u trećem kolu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa sa 6:4, 3:6, 7:5. Meč je trajao dva sata i 11 minuta.

Cicipas je šesti teniser sveta, dok je Amber 34. na ATP listi. Ovo je bio četvrti međusobni duel francuskog i grčkog tenisera, a treći trijumf momka iz Meca. Podsetimo, Amber je pre dva dana izbacio i Rusa Danila Medvedeva.

Francuz je poveo 2:0 na startu prvog seta, a onda je držao prednost od dva gema do kraja ovog dela meča. Cicipas je napravio brejk u četvrtom gemu drugog seta.

Grčki teniser je potom sigurnom igrom dobio drugi set rezultatom 6:3.

Amber je poveo 3:0 u trećem setu, ali je Cicipas serijom 4:1 izjednačio na 4:4. Amber je potom u 12. gemu stigao do brejka, koji mu je doneo pobedu. Koliko mu ona znači pogledajte na klipu ispod.

Francuski teniser će u osmini finala mastersa u Šangaju igrati sa Amerikancem Džefrijem Džonom Volfom, koji je bio bolji od Italijana Matea Arnaldija 2:6, 6:3, 7:6 (7:4).

Masters u Šangaju igra se za nagradni fond od 8,8 miliona dolara.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Tenis