Pratite nas preko:
ALEKSA STEPANOVIC, RANKO SIMOVIC i MARKO PAVICEVIC kosarkasi FMP Zeleznika na utakmici Superlige Srbije protiv Mega MIS-a u hali FMP Arena, Beograd 07.06.2023. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS KOSARKA, BASKETBALL, KLS, SUPERLIGA, PRVENSTVO SRBIJE, NATIONAL CHAMPIONSHIP, FMP ZELEZNIK, KK MEGA MIS
Aleksa Stepanović (u sredini) i saigrači (Foto: MN press)

ABA liga

Prva recka za Pantere: FMP Soccerbet posle velike drame nokautirao Cibonu u Zagrebu (VIDEO)

Košarkaši FMP Soccerbeta uspeli su da naprave preokret i trijumfuju protiv Cibone u Zagrebu sa 93:89 u meču drugog kola regionalne ABA lige. Utakmicu u Draženovom domu u poptunosti je obeležio Ugo Beson koji je ubacio 22 poena.

Bolja treća četvrtina Beograđana u kojoj su uspeli da nadoknade osam poena zaostatka sa poluvremena (51:43) vratila ih je u život. Sjajno su u tim trenucima igrali Beson, Stepanović i Votson, što se odrazilo na rezultat jer su treću deonicu dobili sa 27:14.

Ekipa trenera Nenada Stefanovića igrala je loše u odbrani u prvih 20 minuta kada je primila preko 50 poena, posebno u drugoj četvrtini koju je Cibona dobila sa 31:21 i odlepila se pred odlazak na odmor.

Drama je viđena u poslednjoj četvrini u kojoj je Cibona bila uporna čak i kada je Balša Živanović sa tri vezane trojke odlepio goste na 81:76. Imao je FMP i seriju od 12:2 i prednost 87:78, ali je sve to umalo prokockao jer je Cibona minut pre kraja stigla na 87:87.

U penal-završnici bolje su se snašli gosti i pogocima Subotića stigli do konačnog trijumfa. Ovom pobedom FMP se iskupio za kiks u prvom kolu na svom terenu protiv Krke.

Najefikasniji u redovima Beograđana bio je Francuz Beson sa 22 poena, Aleksa Stepanović je dodao 20, Votson i Šaranović po 12, a Živanović 11.

Kod Cibone Stajn je imao 18, Buljan i Proleta po 16, dok je Aranitović meč okončao sa 12 poena.

Studentima nova “desetka”

Studentski centar je u Podgorici savladao ekipu Zadra sa 88:75, što je druga pobeda ekipe trenera Žakelja, a drugi poraz Zadrana na startu nove sezone u regionalnom takmičenju.

Sjajan je bio Kenan Kamenjaš sa 12 poena i 12 skokova, a efikasniji od njega u pobedničkoj ekipi bio je samo Vučeljić sa 13 koševa.

Kod Zadrana, Luka Božić je podsetio na sjajne MVP partije iz prošle sezone. Zaustavio se na 26 poena, 11 skokova i četiri asistencije, ali protiv odlične podgoričke ekipe to nije bilo dovoljno za trijumf.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga