Pratite nas preko:
Nemanja Bjelica; Foto: MN Press

ABA liga

Šok: Nemanja Bjelica raskinuo ugovor sa Crvenom zvezdom – “bajka” trajala 27 dana

Počelo je loše i završilo se veoma neslavno – Nemanja Bjelica raskinuo je ugovor sa Crvenom zvezdom. Saradnja je počela 12. septembra i potrajala je tek 27 dana. Želja je bila obostrana, ali ovaj drugi mandat bivšeg reprezentativca Srbije smatraće se za jedan od najvećih promašaja u novijoj istoriji crveno-belih.

Od kako je stigao Bjelica u Zvezdu, pratili su ga pehovi. Najpre sa povredom, zbog koje se nije pojavio na “Medija deju”, a onda i odsustvom sa spiska prijavljenih igrača za Evroligu. Kolale su različite priče, da nije dovoljno fizički spreman, da se ne uklapa u zamisli trenera Duška Ivanovića. Istina je, verovatno, negde između…

Sada, kako javljaju beogradski mediji iz izvora bliskih nekadašnjem reprezentativcu Srbije, Nemanja Bjelica raskinuo je definitivno ugovor sa Zvezdom, u kojoj je bio kao košarkaš Fenerbahčea. Stoga će se popularni “Profesor” vratiti u Istanbul, gde i dalje ima na snazi ugovor sa Fenerbahčeom.

Turski tim je prema tom dogovoru plaćao 80 odsto ugovora, a Zvezda 20. Bjeličina godišnja plata iznosi 1.500.000 evra, pa je lako izračunati da je na Zvezdinom teretu bilo 300.000, a Fener je trebalo da plaća preostalih 1.200.000 evra.

“Profesor” ima veliku karijeru iza sebe

Bjelica je stekao afirmaciju upravo u crveno-belom dresu koji je nosio od 2008. do 2010. godine. Potom se preselio u Baskoniju. Tamo je sarađivao sa sadašnjim trenerom Zvezde, Duškom Ivanovićem.

Nakon toga je usledio odlazak u Fenerbahče s kojim je stigao do fajnal-fora Evrolige i proglašenja za najkorisnijeg igrača u sezoni. Usledila je selidba u NBA, gde je nastupao za Minesotu, Sakramento, Majami.

Na kraju je sa Golden Stejtom osvojio šampionski prsten, posle čega se vratio u Istanbul. Povratak se nije završio slavno, čitava sezona bila je prožeta konstantnim povredama i neigranjem. Povratnik u turski klub upisao je samo desetak nastupa u prethodnoj sezoni.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga