Pratite nas preko:
Foto: MN Press

Evroliga

Prvak Evrolige srušio NBA tim. Jabusele i Egzum prvi put oči u oči, a Kampaco ukrao šou

Ne možemo da zaboravimo onaj divljački nasrtaj koji je Francuz imao i umalo osakatio Dantea u četvrtfinalim okršajima Evrolige između Reala i Partizana. Sada, je Egzum u dresu Dalasa bio gost Realu, a Jabusele se ponašao korektno. Epitet čoveka o kojem će se pričati posle meča pripao je Fakundu Kampacu koji je briljirao, što sa poenima, što sa asistencijama.

Prema nepotvrđenim izvorima, dvojica košarkaša su se pred meč pozdravila. Na terenu i nisu imali nešto mnogo kontakta. Madriđani su slavili protiv Dalas Maveriksa – 127:123. Po četvrtinama, 38:37, 27:34, 25:28, 37:24.

Zanimljivo, čak i dobra treća četvrtina, ona za koju NBA treneri kažu da je najvažnija, nije pomogla Teksašanima. Sjajnom i pre svega, inteligentnom igrom u poslednjoj deonici, šampion Evrolige srušio je četu Džejsona Kida.

Uzalud je nekada sjajni plejmejker upozoravao kroz ceo pripremni period da ekipa mora da shvati važnost igranja odbrane. Realovci su mu pokazali još jednom gde mu je bolna tačka.

Inače, Luka Dončić, koji je ovacijama pozdravljen u svom nekadašnjem domu, ukrao je šou na zagrevanju. Uostalom, pogledajte šta je pogodio.

Dončić dobio poklon pred meč

Najefikasniji na meču bio je Hardavaj sa 20 poena. Nije mogao sam protiv sjajnih igrača Reala. Kampaco je ubacio 20, Ljulj 19, Jabusele 18, a Porije je igrao meč života – 15 poena i 10 skokova, kod Dalasa izdvajamo još da je Egzum ubacio 13. Podelio je, uz Kampaca, najviše asistencija – 8.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga