Pratite nas preko:
Džejms Džons preti MMA zvezdi
Foto: Screenshot/YT/Indiana Pacers

Borilačke veštine

Bivši NBA igrač misli da može da tuče najjačeg u MMA! Treba mi godinu dana da ga pobedim

Jedna od nesrećnih stvari sa kojima se moraju suočiti fanovi mešovitih borilačkih veština (MMA) dok sport nastavlja da raste je priliv ljudi van tog sporta. Svih onih koji misle da bi mogli da se bore sa profesionalnim borcima ako im se ukaže prilika.

Sada imamo bivšeg NBA košarkaša Indijana Pejsersa, Džejmsa Džonsona, koji tvrdi da bi mogao da pobedi MMA G.O.A.T-a Džona Džonsa, uz godinu dana treninga. Džonson je veliki momak: 36-godišnjak je visok oko dva metra i teži više od 108 kilograma. Takođe je ceo život trenirao karate i misli da bi mu to dalo prednost nad UFC-ovim šampionom u teškoj kategoriji.

dobrodoslica500

„Trebalo bi mi godinu dana“, rekao je u podcastu NBA Rookie Life.

– Moja borba prsa u prsa je sjajna, ali ono što svi znamo sa Džonsom je da je on studentski rvač, zaista dobar na zemlji i to nije moja jača strana. Mogu na zemlju. Do njegovog nivoa? Nisam još tamo. Definitivno bi mi trebala godina dana da radim na kontrama i odbrani od toga kako bismo mogli da ostanemo na nogama.”

Džonson tvrdi da ima neporaženi rekord od 20-0 u kik boksu i 7-0 u MMA. Nijedan od ovih mečeva nije potvrđen van njegovih intervjua.

– Počeo je da uči kako da koristi tvoje ruke i noge, šta, posle fakulteta – pita see Džonson. „Ja udaram i šutiram od svoje pete-šeste godine. Za njega suprotno jer se toliko dugo rvao. Da naučim sve njegove rvačke poteze. Dokle god mogu da ga sprečim da odemo na pod, pobeđujem.”

Džon Džons trenutno ima veću brigu: priprema se za odbranu titule u teškoj kategoriji protiv bivšeg šampiona Stipe Miočića. Nada se da će u tom meču potvrditi dominaciju u svojoj novoj težinskoj kategoriji. Nakon toga, postoji velika šansa da će odjahati u zalazak sunca sa svojim impresivnim rekordom, a ne da se bori sa sledećom generacijom nadolazećih nada u teškoj kategoriji.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Borilačke veštine