Pratite nas preko:
Tadija Majić, nekadašnji hrvatski MMA borac
Tadija Majić (Foto: Printscreen/You Tube/fitnessinprelog)

Borilačke veštine

Nedavno je ostao bez noge, ali je dirnuo mnoge u srce: Neobična priča bivšeg MMA šampiona tera suze na oči (VIDEO)

Vrlo lep i dirljiv video kruži Fejsbukom proteklih nedelja, a u glavnoj ulozi našao se nekadašnji hrvatski MMA borac Tadija Majić (6-3-0). Oni koji duže prate MMA scenu u regionu sigurno dobro poznaju ovog nekada talentovanog fajtera koji je u periodu od 2012. do 2016. godine nastupao uglavnom na događajima hrvatske MMA lige i pod okriljem FFC-a.

Majić je 2016. godine odradio svoj poslednji MMA nastup porazivši Jasmina Ilijaša, a posle toga više se nije pojavljivao na profesionalnoj MMA sceni. Život ga je odveo u drugom smeru, ali prava je sreća da taj život nije ugašen ranije ove godine.

dobrodoslica500

Izgubio nogu u saobraćajki

Bivši MMA borac prvom polovinom jula ove godine je doživeo tešku saobraćajnu nesreću upravljajući motociklom. Majić je tom prilikom ostao bez dela noge, tačnije, amputirana mu je potkolenica. Žena koja je učestvovala u nesreći ispričala je kasnije kako je hrabri Majić bio u velikim bolovima, ali čak i u takvom stanju raspitivao se jesu li ona i njena deca dobro.

Majić je preživeo tešku saobraćajku, oporavak teče dobro, a ovu godinu će ipak pamtiti po jednom mnogo lepšem trenutku. Uz stihove poznate pesme Olivera Dragojevića: ‘‘Podseti me, šta to beše ljubav‘‘, Majić je zaprosio svoju devojku u jednoj krčmi. Dirnuta Laura bez razmišljanja je pristala, a kamere su zabležile ove dirljive i lepe trenutke.

Spasio život drugu s 15 godina

Majić (31) je tokom svoje kratke profesionalne karijere bio borac kog je publika volela da gleda. Neretko je imao atraktivne mečeve, a posebno se ističe meč koji je krajem 2014. godine odradio na FFC iventu, a zapravo se radilo o finalu fjučersa.

Majić i Saša Drobac tada kao veliki talenti susreli su se u finalu, priredili su meč za pamćenje, a kao pobednik na kraju je izašao ovaj drugi. FFC nostalgičari i dalje neretko posegnu za Ju-tjubom kako bi pogledali snimak tog fantastičnog meča.

Još pre svoje borilačke karijere, Tadija Majić je dospeo na stranice brojnih hrvatskih medija. Bilo je to sada već davne 2007. godine, a tada 15-godišnji dečak spasio je svog školskog druga Matea Kljajića.

– Zezali smo se pored staklenih vrata. Spotakao sam se i zabio u staklo – prepričavao je Mateo, koji je tog jutra gotovo nasmrt iskrvario zbog ogromnog komada stakla koji mu se zabio u telo.

– Samo sam proleteo kroz vrata. Tadija je dotrčao i izvukao veliki komad koji mi je virio sa strane, a zabio se sve do rebara – ispričao je Mateo u razgovoru za hrvatski portal 24 sata.

Tada 15-godišnji Mateo stigao je u ambulantu uz pomoć Majića i još dvojice prijatelja, a operacija je uspešno prošla i dečak je preživeo posle nezgode koja mu se dogodila u školi za vreme velikog odmora.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Borilačke veštine