Pratite nas preko:
mahmud manuel sar bokser
Foto: Printscreen/Youtube

Borilačke veštine

Prebizarno: Bokser se posle šest godina setio da je šampion – sad bi i da brani pojas

Nemački bokser Mahmud-Manuel Šar braniće pojas svetskog šampiona u teškoj kategoriji VBA posle punih šest godina. Protivnik mu je poznati bugarski bokser Kubrat Pulev, a borba je zakazana za 30. mart u Sofiji.

Mahmud Šar (40) se konačno setio da poseduje VBA regularni pojas u teškoj kategoriji i da će ga posle šest godina braniti od bugarskog teškaša Kubrata Puleva.

Šar je osvojio VBA pojas 2017. pobedivši Aleksandra Ustinova. Međutim, usledilo je dugo odsustvo iz boksa od četiri godine, a onda je odradio tri meča koja nisu bila za pojas.

Bilo je brojnih komplikacija koje samo boks može da donese

U jednom trenutku VBA mu je zbog neaktivnosti oduzeo pojas, godinama ga je držao Amerikanac Trevor Brajan, a onda je na prvo mesto došao Britanac Danijel Diboa.

Šar je odlučio da tuži VBA. Tužba je uspela i prošle godine mu je vraćen pojas uz naređenje da ga mora braniti od Džarela Milera do kraja novembra 2023.

Miler je tada napravio problem. Prihvatio je meč sa Duboa u Saudijskoj Arabiji i ostavio nemačkog boksera bez protivnika. VBA mu ovoga puta nije oduzeo pojas, ali je naređena borba sa prvim izazivačem Pulevom.

Spektakl u Sofiji 30. marta

Borba će se održati 30. marta u glavnom gradu Bugarske, Sofiji, a pre ovog meča rekao je 40-godišnji Čar.

– Ja sam borac i ne radim ovo zbog novca. Želim da se moje ime pamti. Čovek koji se bori samo za novac je gubitnik. Radite vredno i snovi će vam se ostvariti – rekao je Čar, a zatim pohvalio protivnika.

– Suočiću se sa ozbiljnim protivnikom, koji, kao i ja, ima mnogo iskustva u svetu boksa – dodao je on.

VBA je potvrdila da će pobednik ovog meča postati zvanični izazivač za svetsku titulu pobedniku duela Tajson Fjuri – Aleksandar Usik.

Čar je u svojoj profesionalnoj karijeri imao 38 borbi i ima 34 pobede, od kojih 20 nokautom. Izgubio je mečeve od Vitalija Klička za VBC svetsku titulu, zatim od Aleksandra Povetkina, Johana Duhaupasa i Majisa Briedisa.

42-godišnji Pulev je takođe poznato ime u svetu boksa. Ima rekord od 30 pobeda i tri poraza, a izgubio je borbe svetskog šampiona od Vladimira Klička i Entonija Džošue i meč od Dereka Čisore.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Borilačke veštine