Pratite nas preko:
Foto: MN Press

Borilačke veštine

Šok na SP u Beogradu: Jedan od najvećih svih vremena se predao usred borbe (VIDEO)

U Beogradu je u toku Svetsko prventsvo u rvanju, na kome su naši takmičari do sada osvojili zlato i bronzu. Uz to su obezbedili i dve olimpijske norme za učešće na Igrama u Parizu 2024. godine.

Cela rvačka planeta trenutno je prisutna u prestonici Srbije, a među njima i jedan od najvećih boraca svih vremena, Abdulrašid Sadulajev. U pitanju je fantastični Rus, dvostruki olimpijski šampion i četvorostruki svetski prvak u kategoriji do 97 kilograma.

Polufinale u Beogradu donelo mu je za protivnika zvezdu u usponu, 20-godišnjeg Ahmeda Tažudinova, Rusa koji nastupa pod zastavom Bahreina. U njihovom meču desilo za šta se u borilačkom svetu kaže “No Más”, odnosno, u prevodu “ne više” ili “dosta je”.

Legendarno “No Más”

Za one koji ne znaju, u pitanju je čuvena izjava panamskog boksera Roberta Durana kada je u meču protiv Šugar Rej Lenarda za šampionski pojas sudiji u osmoj rundi rekao “No Más”. Od tada su te reči simbol za predaju, a to se upravo u Beogradu desilo jednom od kandidata za GOAT-a u svetu rvanja.

Tažudinov je razbio najpre sjajnog Kajla Snajdera u četvrtfinalu sa 11:0, da bi u polufinalu prisilio Abdulrašida na predaju.

Pri rezultatu 9:2 Sadulajev je ostao da leži na podlozi i žalio se na povredu. Lekarski tim je intervenisao, ali nije mogao da nastavi meč.

“Ma, kakva povreda…”

Potom se oglasio Ben Askren, proslavljeni američki rvač, koji smatra da nije bilo reči o povredi.

– Rvanje je upravo imalo svoj “No Más” trenutak. Verovatno jedan od najboljih rvača svih vremena, Abdulrašid Sadulajev, jednostavno je odustao usred meča u kom je gubio. Tako ludo, još uvek pokušavam da procesuiram taj trenutak – napisao je Askren na svom Tviter profilu.

Mladi Tažudinov će u finalu raditi sa Azerbejdžancem Magomedkanom Magomedovim.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Borilačke veštine