Pratite nas preko:
Sara Ćirković (Printscreen: Youtube/Mega Promotion System)

Borilačke veštine

Srpkinje osvojile tri evropska zlata, lepa Sara obećala: “Očekujte i olimpijsku medalju”

Najtalentovanija srpska bokserka Sara Ćirković osvojila je titulu prvaka Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kilograma, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

Nošena podrškom sa tribina hale “Aleksandar Nikolić” mlada predstavnica Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu osvojila je prvo seniorsko zlato, nakon što je osvajala titule prvaka Evrope i sveta u omladinskoj konkurenciji.

Slotomanija

Ćirkovićeva je osvojila prvo zlato za Srbiju na šampionatu u Beogradu. Prethodno je Kristina Nađ Varga, u kategoriji do 48 kilograma, poražena u finalu od Ruskinje Julije Čungalakove i osvojila srebro.

Drugo zlato donela je Natalija Šadrina pobedom (4:1) protiv Ruskinje Nune Asatrijan, u kategoriji do 60 kilograma, a treće Kristina Kaluhova, u kategoriji do 63 kilograma, pobedom (3:2) protiv Elene Babičeve iz Rusije.

Srpski ženski tim osvojio je još sedam bronzanih medalja, ukupno rekordnih 11 na šampionatu Starog kontinenta u Beogradu.

Sara Ćirković
Sara Ćirković (Foto: IBA)

Sara obećala medalju i u Parizu

– Presrećna sam i preponosna jer sam na svom prvom seniorskom Evropskom prvenstvu i to na domaćem terenu osvojila zlato – rekla je Sara Ćirković.

– Meč je bio jako dobar, zadovoljna sam, dobra protivnica, dobar tempo. Očekivala sam težak meč. Sada se okrećem Olimpijskim igrama u Parizu. Mogu da obećam da ću se dobro spremiti, tako da očekujte medalju – poručila je Ćirkovićeva.

Nova šampionka Evrope se zahvalila navijačima na podršci, posebno onima koji su doputovali iz Bratunca, Malog Zvornika i Zvornika da je bodre.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Borilačke veštine