Pratite nas preko:
Vuković spasio život Albanki
Ilustracija: Evropsko prvenstvo u džudou/MN Press

Borilačke veštine

Srpski sudija spasio život mladoj Albanki: I nije mu prvi put

Priča sa zaista lepim krajem dolazi iz Bosne i Hercegovine. Srpski džudo sudija spasio život mladoj Albanki.

Na juniorskom prvenstvu Balkana u džudou održanom u Cazinu, srpski sudija Mladen Vuković iz Banjaluke spasio je život takmičarki iz Albanije Erisi Brahimaj (18), prenosi Klix.

Vuković je jedan od sudija na takmičenju, a u subotu je sudbina htela da bude mnogo više od toga. Da nije bilo njegove pravovremene reakcije, ko zna šta bi bilo sa Erisom Brahimaj.

Mlada takmičarka je tokom borbe izgubila svest jer nije na vreme predala meč protivnici iz Rumunije. Taj njen potez mogao je da dovede do tragedije da nije blagovremeno reagovao Banjalučanin koji je i trener u Džudo klubu Borac.

– Video sam da ne daje znake života i bio sam svestan da bi sve moglo da se završi fatalno ako ne reagujem odmah. Uradio sam CPR i masažu srca i ne mogu da vam opišem olakšanje kada sam video da je se osvijestila i da je počela da diše. Ne možete ni zamisliti taj osećaj, zahvalio sam Bogu što se sve završilo kako treba – rekao je Vuković za Srpskainfo.

Slučajno ili ne, Vuković je to isto uradio pre deset godina. On je 2013. godine, dok je bio inspektor, spasao ženu koja je skočila u Vrbas. Tada, kao i sada, nije bilo mesta za čekanje – skočio je u vodu i izvukao nesrećnu ženu.

U moru zaista zastrašujućih vesti koje u poslednje vreme dolaze, ova priča vraća veru u ljude i čovečanstvo. Za podvig je Vuković dobio brojne čestitke na komentarima širom društvenih mreža i portala. I treba!

Svaka mu čast za iskazanu ljudskost i sve najbolje i njemu i takmičarki iz Albanije.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Borilačke veštine