Pratite nas preko:
Foto: Beta/AP/Andreea Alexandru

Borilačke veštine

“Turski Suarez” divljao ka sudijama, a onda ujeo srpskog rvača: “Ovo nisam u životu video!” (VIDEO)

Krajnje nesvakidašnja, pa i skandalozna scena, viđena je na Evropskom prvenstvu u rvanju u Gruziji. Akteri su bili Turčin Kerem Kamal i srpski predstavnik Georgi Tibilov. Epilog je takav da je momak koji nastupa pod zastavom Srbije ujeden za rame!

Turski “Hanibal” ili “Luis Suarez”, kako god vam volja, tokom celog meča je bio neprijateljski nastrojen. Ne samo perma Tibilovu, već i ka sudijama, kojima je stalno prigovarao. Ali, nije mu vredelo i izgubio je borbu.

Tu se nije zaustavio. Kamal je nasrnuo fizički na srpskog Gruzina na putu ka tunelu, a zatim i u hodniku dvorane u Tbilisiju. Nije mogao da se smiri, pa je moralo da reaguje obezbeđenje turnira. Turčin je do te mere je išao, da je čak ujeo protivnika u svojoj nemoći. To je otkrio selektor rvačke reprezentacije Srbije, Milorad Dokmanac.

– Uložili smo prigovor delegatu takmičenja Teodorosu Tomakosu iz Grčke i navode potvrdili slikama i video snimkom. Tomakos je doneo odluku da se turski rvač diskavilifikuje sa prvenstva i pokrenut je postupak pred disciplinskom komisijom Svetske rvačke federacije. Ceo život sam u rvanju, a ovakvo ponašanje nisam video. Skandalozna scena. Meč je trajao 18 i po minuta, kao tri “normalna”, sve zbog ponašanja turskog rvača. Svaka čast Tibilovu šta je sve izdržao i na strunjači i posle meča – izjavio je Dokmanac, a prenosi “Žurnal”.

Nešto kasnije se Tibilov u Tbilisiju borio za bronzanu medalju protiv Sadika Lalajeva, ali je izgubio taj okršaj.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Borilačke veštine