Pratite nas preko:
Spektakl u najavi: Ušik i Fjuri (Foto: Printscreen/You Tube/Top Rank Boxing)

Borilačke veštine

Ugovorena borba veka! Evo gde i kada dobijamo apsolutnog prvaka sveta u teškoj kategoriji

Dugo iščekivana borba između Britanca Tajsona Fjurija i Ukrajinca Aleksandra Ušika za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji zvanično je ugovorena.

Borba će se održati u Saudijskoj Arabiji, datum još nije tačno određen, ali postoje dve opcije – Fjuri i Ušik boriće se ili 23. decembra ili u januaru sledeće godine.

Pobednik meča između Fjurija i Ušika postaće prvi čovek koji je ujedinio sve teškaške titule još od Lenoksa Luisa, koji je to učinio pobedom protiv Ivandera Holifilda 1999. godine. Tako ćemo prvi put u 21. veku dobiti prvog apsolutnog prvaka sveta u teškoj kategoriji.

Najpre sa UFC zvezdom

Britanac Fjuri trenutno drži WBC pojas šampiona, a poslednji put ga je osbranio u decembru prošle godine, kada je svladao Dereka Čisoru. Pre borbe sa Ušikom 28. oktobra će odraditi meč s bivšim UFC prvakom Frensisom Nganuom u kojem neće braniti pojas.

Hrvat “izvisio” za borbu

Ukrajinac Ušik drži teškašku titulu u organizacijama WBA, IBF, WBO, IBO i The Ring. Obranio ih je u avgustu ove godine protiv Danijela Duboe.

Da nije dogovorio borbu sa Fjurijem, sledeći izazivač bi mu verovatno bio Filip Hrgović, ali sada će hrvatski bokser još morati da sačeka na priliku za napad na titulu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Borilačke veštine