Pratite nas preko:
Press ekipa Srbije Stara Pazova, 11.06.2024. foto: Marko Metlas
Dragan Stojković Piksi (Foto: MN press)

EURO 2024

Piksijevo slovo o patriotizmu pred polazak u Nemačku: “Ne idemo u tamo da se slikamo”

Fudbalska reprezentacija Srbije ovog utorka popodne putuje u Augzburg nadomak Minhena, koji će u narednim nedeljama biti baza Orlova tokom Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Selektor Dragan Stojković Piksi poslednji put se pojavio pred medijima u domovini. Srbija prvi meč igra protiv Engleske u nedelju od 21 sat, a Stojković je uoči polaska poslao poruku naciji:

dobrodoslica500

– Pozivam navijače da nas bodre, da veruju da ih nećemo razočarati. Bez obzira što nema neke euforije, kao pre dve godine. Što je bolje za nas jer možemo u miru da radimo i ne razmišljamo previše o tim osećanjima. Ali, kako god i šta god, očekivanja su velika. Ja to znam. Znam kako se bliži početak Evropskog prvenstva.

SOCCERBET OPKLADA: SRBIJA U OSMINI FINALA EURA – KVOTA 2,20

– To je jednostavno tako. Navijačka strast, patriotizam, to je nešto što ne možete da iskorenite iz ljudi. Znam da oni očekuju puno i obećavam im da će Srbija do poslednjega atoma snage uraditi sve da postigne dobar uspeh, dobar rezultat i da učini naciju ponosnom – rekao je Piksi.

Selektor očekuje da će euforija među navijačima porasti u danima koji slede.

– Ko god vam kaže da ga Evropsko prvenstvo ne interesuje i da nije bitno, taj ne govori istinu. Znam da će ta temperatura da raste, a to ćete i sami videti vrlo brzo. Daćemo sve od sebe i pokušaćemo da se borimo do kraja, da damo i više od maksimuma kako bismo ostvarili ciljeve koje imamo.

Podrška ministra: Piksi, Tadić i Zoran Gajić (Foto: MN press)

– Ne idemo u Nemačku da bismo se slikali i da bi bili učesnici. Ne, biti učesnik je mnogo lepo, ali kad si već tamo, hajde da probamo i pokušamo da napravimo taj neki iskorak. Budite uz nas, bodrite nas, a mi ćemo znati da se odužimo na najbolji mogući način. A to ćete videti vrlo brzo – uverava Stojković.

Kapiten Dušan Tadić je istakao da nema euforije kao uoči Svetskog prvenstva u Kataru.

– Mislim da je sad dosta drugačije. Prošli put je bila veća euforija, sa kim god sam pričao, bilo je polufinale minimum. Sada je dobro da nema tolike euforije. Učinićemo sve da prođemo grupu, to možemo da obećamo, sve ćemo da uradimo za dobar rezultat – poručio je Tadić.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

EURO 2024