Pratite nas preko:
UEFA kaznila Srbiju
Foto: MN Press

EURO 2024

UEFA izrekla kaznu Srbiji za navodni rasizam – manja je nego Albancima

UEFA je izrekla kazne Fudbalskom savezu Srbije i Fudbalskom savezu Albanije zbog neprimerenog ponašanja njihovih navijača tokom utakmica na Evropskom prvenstvu.

Srbija je kažnjena zbog incidenata na utakmici protiv Engleske, koja je odigrana u Gelzenkirhenu u prvom kolu grupe C. Uprkos porazu Srbije rezultatom 1:0, ponašanje navijača privuklo je pažnju UEFA-e, koja je odmah nakon utakmice pokrenula disciplinski postupak. Fudbalski savez Srbije (FSS) kažnjen je sa ukupno 14.500 evra – 4.500 evra zbog ubacivanja predmeta na teren i dodatnih 10.000 evra zbog provokativnih poruka koje su se mogle videti na tribinama.

dobrodoslica500

Slično tome, Fudbalski savez Albanije kažnjen je zbog ponašanja svojih navijača tokom meča protiv Italije u Dortmundu, koji je završen rezultatom 2:1 u korist Italije. Albanci su kažnjeni sa ukupno 37.375 evra – 10.000 evra zbog paljenja vatrometa, 12.375 evra zbog ubacivanja predmeta na teren, 5.000 evra zbog upadanja navijača na teren i dodatnih 10.000 evra zbog provokativnih poruka na tribinama.

Incidenti sa navijačima Albanije nastavili su se i tokom današnje utakmice protiv Hrvatske u Hamburgu, koja je završena rezultatom 2:2. Očekuje se da će UEFA ponovo kazniti Fudbalski savez Albanije zbog ovih novih incidenata.

Srbija svoj drugi meč na prvenstvu igra sutra od 15 sati protiv Slovenije u Minhenu, dok se čeka na dalji razvoj situacije i eventualne nove kazne za navijačke ispade.

Sve o EURO 2024 možete ispratiti na našem Kup centru. Na meč Srbije i Slovenije možete da se kladite OVDE.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

EURO 2024