Pratite nas preko:
Adut Filadelfije: Badi Hild (Foto: Beta/AP Photo/Darron Cummings))

Fantasy

Kako su NBA trejdovi uticali na fantazi i na koga treba da obratite pažnju

U četvrtak uveče, tačno u 21 čas, trejd-dedlajn je odsvirao svoj kraj za ovu sezonu. Nema više razmene igrača među timovima i ostalo je da se popune još manje praznine iz redova slobodnih agenata.

Nismo na kraju imali bombastične trejdove. Neke ekipe poput Los Anđeles Lejkersa, Čikaga, Atlante ili Denvera su ostale neme, a očekivalo se da povuku odrđene poteze. Neke su odradile totalnu reorganizaciju rostera, ali pođimo redom.

Proći ćemo kroz bitnije trejdove koji mogu imati uticaj na fantazi igre do kraja sezone.

Bruklin

Bruklin je od bitnijih igrača za roster doveo Denisa Šrudera koji neće imati velikog uticaja na fantazi jer će biti rotacijski igrač. Ne preporučujemo ga u celoturnirskom modu, ali može nekada imati dobru ulogu u dnevnom izazovu, i to zavisno od ponude i cene. Kod Bruklina se očekuje povećan uticaj Bena Simonsa i na igru i na fantazi skor.

Šarlot

Jedna od ekipa koja je imala veoma aktivan dedlajn je Šarlot. Izgubili su dva bitna igrača u Hejvordu i Pi Džej Vašingtonu, ali su stigli nekoliko igrača, od kojih bi najveći i jedini vredan uticaj trebao da ima Trej Men, koji je stigao iz Oklahome, i to tek ako Lamelo bude ranije sklonjen sa parketa, što se uveliko i dešava najveći deo sezone. Vrednost u Šarlotu znatno raste Majklu Bridžisu, Rukiju Brendonu Mileru, koji se profilisao kao lider koji se sprema za budućnost, i neočekivano Kodiju Martinu, kojem se otvara ogroman prostor.

Majls Bridžis; Foto: Beta/AP/Rusty Jones

Dalas

Dalas je jedan od timova koji su se najviše pojačali za nastavak sezone, ali treba biti oprezan sa igračima u fantaziju. Sada je unutrašnja linija Dalasa, koju smo češće gađali, dosta čvršća jer su stigli upravo Pi Džej Vašington iz Šarlota i Ganiel Gaford iz Vašingtona. Vrednost Gaforda, kao i Derika Lajvlija, opada jer će sada deliti minutazu, dok bi situacija sa Pi Džejem trebalo da se prati u zavisnosti od rotacije, ali ne očekujemo velikih oscilatornih pomeranja u fantazi brojevima.

Detroit

Detroit je jedna od ekipa koja je imala pune ruke posla. Pre svega, važniji su odlasci iz ekipe u trejdovima, ali i otpuštanje igrača, a od onih koji su došli važniju ulogu bi trebao da ima Simone Fontekio, koji je stigao iz Jute. Ostali nisu fantazi relevantni. Očišćen je prostor za mlade igrače da se razvijaju, očekujemo da Džejden Ajvi i Ausar Tompson pre svega budu još bolji. Treba imati u vidu i Poder Kejd Kanighema, naravno, i Džejdena Durena u nekim varijantama dnevnog izazova. Gotovo svi kritikuju politiku Detroita, a mi smatramo da rade dobar posao za budućnost franšize.

Indijana

Indijana je odlaskom Badija Hilda lansirala veći fantazi uticaj Benediktu Maturinu, na kog treba obratiti pažnju u narednom periodu, u nekim dnevnim izazovima.

Njujork

Njujork je ekipa koja je izašla kao pobednik posle deadline-a. Stigli su Bojan Bogdanović i Alek Burks, a otišlo je nekoliko malo bitnih igrača za roster. Ovo u fantazi praksi znači da je kvalitet podignut, ali da na celoturnirskom mogu na duže staze svi gube po malo od vrednosti jer uticaj na loptu mora da se razlije na dosta kvalitetne igrače, pogotovo kad se vrati Rendl. Za individualne dane zavisiće o statusu igrača i matchup-ovima.

Detroit Pistons forward Bojan Bogdanovic (44) drives on Los Angeles Clippers guard Russell Westbrook (0) in the first half of an NBA basketball game in Detroit, Friday, Feb. 2, 2024. (AP Photo/Paul Sancya)
Bojan Bogdanović (Foto: Beta/AP Photo/Paul Sancya)

Oklahoma

Oklahoma je dovela Hejvorda, a dala nekoliko manje bitnih igrača za svoj roster. Ovo za fantazi praktično ne znači ništa, jer se minuti i uticaj na igru neće puno menjati, jer se očekuje da Hejvord svakako ulazi sa klupe. Sjajan posao za nba sezonu, ali bez velikog fantazi uticaja.

Filadelfija

Filadelfija je dovela ono što joj je trebalo, a to je Badi Hild kao šuter, i automatski će njegov fantazi značaj skočiti. Ne u nebesa, ali će biti dosta bolji od dosadašnjeg u sezoni. Otišlo je masa nebitnih fantazi igrača, a očekuje se da padne potpis nekog od slobodnih agenta na poziciji PG. Treba obratiti pažnju na Pola Rida u narednom periodu, jer Džoel Embid će biti van barem mesec dana.

Toronto

Toronto je napravio dobar posao. Stigao je Keli Olinik, koji bi trebao da ima dobru minutažu i uticaj na igru. Treba ga za početak razmatrati u dnevnim izazovima, pogotovo dok ne razvije cenu. Ruki Gredli Dik bi isto mogao da bude povremeno dobra opcija jer je pozicija rezervnog pleja oslobođena za njegov razvoj.

Keli Olinik i igrači Kanade proslavljaju bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu
Keni Olinik (Foto: Beta/AP Photo/Michael Conroy)

Juta

Juta je svojim odlascima pre svega napravila prostor za rukija Tejlora Hendriksa, jer su te krilne pozicije sada praznije. Voker Kesler je takođe neko ko može da profitira posle deadline-a.

Vašington

Vašington je odlaskom Denijela Gaforda lansirao Marvina Beglija kao startnog centra i videli smo neke baš jake fantazi partije od njegovog dolaska među Vizards-e kada nije bilo Gaforda u rosteru. To automatski znači da je Begli jako dobra opcija u nekom narednom periodu ako mu cena ne skoči, a možda je i za razmatranje za celoturnirski mod takmičenja.

Neke ekipe koje su trejdovale nismo pominjali jer njihovi trejdovi nemaju veliki fantazi značaj. Pratićemo rotacije ovih dana i slobodne agente za konačni utisak.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy