Pratite nas preko:
Philadelphia 76ers' Joel Embiid, right, tries to keep away from Denver Nuggets' Nikola Jokic during the first half of an NBA basketball game, Tuesday, Jan. 16, 2024, in Philadelphia. (AP Photo/Matt Slocum)
Foto: Beta/AP Photo/Matt Slocum

Fantasy

NBA daily fantazi: Analiza rostera timova pred Ol star vikend

Mnoge mudre glave kažu da se NBA sezona u regularnom delu deli na onu pre i posle All-Star pauze. Prava košarka kreće tek posle All-Star vikenda, i mnogi timovi tada kreću da zatežu odbranu i pripremaju ekipu za plej-of. Iskoristićemo ovu pauzu da izanaliziramo rostere pre nastavka takmičenja, a prvo ćemo krenuti od statusa povreda u rosterima i šta oni znače za fantazi. Proći ćemo samo kroz relevantnije igrače koji imaju težinu u fantazi svetu.

Kod Atlante, svi odsutni se očekuju nazad posle All-Star pauze. Od bitnijih igrača, oba centra Klint Kapela i Onjeke Okongvu se vraćaju u rotaciju, i po najavama bliskim klubu, moguće je da mlađi Okongvu preuzme glavnu ulogu pod košem. Tako da njegova fantazi vrednost kreće da raste.

Situacija sa Šarlotom je kompleksnija jer su ekipa koja nije opterećena rezultatom, ili popularnije rečeno, tankuju i spremaju mlade prospekte. Zbog toga je upitno da li će se Lamelo Bol i Mark Vilijams vratiti iz povreda uopšte. Za prvog je najavljeno da će se to desiti posle All-Star pauze, ali je Šarlot doveo dosta spoljnih igrača u trejdovima. Pre svega, Trej Men profitira, ali i Vasilije Micić. Od toga zavise vrednosti novih igrača. Marka Vilijamsa nećemo videti pre 19. marta, a verovatno ni do kraja sezone, tako da je vrednost Nika Ričardsa sada još veća.

Vasa Micić Šarlot; Foto: Beta/AP/Nell Redmond

Očekuje se bivši igrač Partizana

Kod Dalasa, Dante Eksum se takođe očekuje posle All-Star pauze. Njegova vrednost pada nakon dedlajna, ali će sigurno biti koristan u nekim dnevnim izazovima kada odmaraju Irving i Dončić.

Kod Detroita, Ajzeja Stjuart i Kventin Grejms se očekuju posle All-Star pauze. Tek posle par mečeva možemo da ustanovimo njihovu ulogu u rotaciji, ali obojica će imati rotacijski značaj i koristiće se u nekim dnevnim izazovima.

Kao da se posle All-Star pauze događa reset jer se još jedan igrač vraća u sedlo upravo tada. I to kakav? Kris Pol, nakon šest nedelja pauze zbog malerozne sake, zauzima svoju startnu poziciju plejmejkera u Golden Stejtu. Znamo da se Klej Tompson već podredio ekipi i kreće sa klupe, što i za klub i za njegovu statistiku daje rezultata. Ali ovaj povratak će doneti neke negativne promene. Pre svega, opadajuća vrednost Viningsa i Podžemskom.

Fenk van Vlit, Tari Eidson i Kem Viltmor se pridružuju povratku posle pauze. Prvi ima relevantnu vrednost za celoturnirski mod i umanjuje vrednost pre svega Dželenu Grinu, koji je imao jaku statistiku u odsustvu šampiona sa Torontom, dok druga dvojica nisu fantazi relevantni.

Houston Rockets guard Fred VanVleet, left, drives under Miami Heat forward Nikola Jovic, right, during the second half of a preseason NBA basketball game Friday, Oct. 20, 2023, in Houston. (AP Photo/Michael Wyke)
Foto: Beta/AP Photo/Michael Wyke

Kompleksna situacija u Memfisu

Najkompleksnija situacija je u Memfisu. Pomeraju se datumi povratka Markusu Smartu i Dezmonu Bejnu za osmi mart, a tu je blizu i datum povratka Brendonu Klarku. Međutim, niko ne veruje da će bilo ko od njih zaigrati uopšte ove sezone. Možda najveće šanse ima Smart. Iz drugog plana, Vins Vilijams i Dži Dži Džekson najbolje koriste otvoren ogroman prostor u rotaciji.

Teri Rozir je izgleda zadobio jaču povredu nego što je delovalo na prvu. Još uvek nema zvanične potvrde, ali pauza bi mogla da bude i do nekoliko nedelja. Još Ričards ima distorziju ramena i takođe ga čeka pauza od barem mesec dana. Ovo znači da kod Majamija Dankan Robinson dobija značajnu ulogu opet i biće jako koristan u dnevnim izazovima dok se cena ne sredi. Takođe, naš Nikola Jović može imati neku dobru ulogu.

Milvokijev lider franšize po broju trojki, a Kris Midlton je još jedan igrač koji se vraća posle All-Star pauze. Ovaj povratak ne pomera mnogo njegovu vrednost, ali može značiti nešto u dnevnim izazovima, u zavisnosti od cene koja će biti sigurno niska nakon povratka.

Miami Heat forward Nikola Jovic (5) drives to the basket as Houston Rockets guard Jalen Green (4) defends during the first half of an NBA basketball game, Monday, Jan. 8, 2024, in Miami. (AP Photo/Marta Lavandier)
Foto: Beta/AP Photo/Marta Lavandier

Ranjeni Niksi još čekaju povratak najboljih

Ranjeni Njujork će čekati najmanje početak marta kako bi se vratili Džulijus Rendl i O Dži Enonobi, i početak aprila za Miča Robinsona. Ovo su najraniji datumi, tako da ne treba računati na njih. Do tada, Branson i Haterstajn su dva igrača koja će najviše profitirati individualno iz ovih povreda.

Gordon Hejvord je spreman da debituje za novi klub, Oklahomu, posle All-Star pauze, i to ne menja mnogo situaciju u rosteru Tandera, osim što bi minute i uticaj na igru trebao da izgubi Džos Gidi, koji se svakako gubi sve više.

NBA Niksi
Foto: Beta (AP Photo/Seth Wenig)

Neće Embid još na parket

Kod Filadelfije je stvar sledeća. Aktuelni MVP Džoel Embid se očekuje nazad na parket tek početkom aprila. Možete slobodno zaboraviti na njega u regularnom delu sezone jer će imati limitiran broj mečeva i minuta kada se vrati, da bi bio što spremniji za plej-of. Melton će se vratiti nakon pauze kao i svi ostali. A vrednost raste pre svega Badiju Hildu, koji već dominira u novom timu.

Portland je gotovo ugasio Šeldona Šarpa za ovu sezonu, a Malkom Brogden će biti odsutan barem dve nedelje. S obzirom na modu tankovanja, postoji verovanje da se možda neće vratiti na teren do kraja sezone kako bi se što bolje spremili dva garda kao nosioci igre: Ruki Skut Henderson i mlada zvezda u nastajanju Anferni Simons. Upravo njihova vrednost značajno skače u ovim danima.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy