Pratite nas preko:
Foto: Beta (AP Photo/Jeff Chiu)

Fantasy

NBA daily fantazi: Krilni centri danas imaju najbolji odnos cene i doprinosa

Poslednji takmičarski dan, barem u onom zvaničnom delu NBA lige, po rasporedu sadrži tri meča pre pauze za spektakl u vidu All-Star vikenda u Indianapolisu.

Svi mečevi su uokvireni u dnevnom fantazi izazovu na našem SoccerBet portalu ili aplikaciji.

Kao zaseban izazov dana izdvojili smo meč Zapadne konferencije između Portlanda i Minesote. Prelazimo sada na naše predloge za fantazi petorku dana.

Uzlazna forma zbog odsustva Brogdona

PG – prosečna cena po igraču u današnjem dnevnom izazovu iznosi 10 miliona. I krećemo odmah sa jeftinijom cenom od proseka koja iznosi 8.8 miliona, a u pitanju je ruki Portlanda, Skut Henderson. Za početak, forma je dosta u usponu, a glavni razlog tome je odsustvo Malkoma Brogdona i povećana uloga pre svega. Očekujemo da i minuti krenu da skaču jer je Skut perspektiva za budućnost.

Forma sezone od 24.49 je skočila na prosek forme od 32.50 fantazi poena i taj progres će se nastavljati i dalje. Ovo je back-to-back utakmica protiv Minesote i u poslednjoj pre dva dana treći pik sa ovogodišnjeg drafta je imao skor od 28.25 fantazi poena, a na ovom meču očekujemo još jači individualni odgovor.

Perfektna sezona mladog šutera

SG – Još jedan ruki u predlozima, Brandin Podzemski je bek šuter dana sa cenom od 8.4 miliona. Devetnaesti pik sa Santa Klare igra perfektnu sezonu i skroz je nadomestio nedostatak jednog od najboljih plejeva u istoriji, Krisa Pola. Čak možemo reći da se mnogo bolje snašao od njega u zajedničkoj prvoj godini u Golden Stejtu.

Kris Pol se vraća posle pauze, a večeras bi mogao da nedostaje u rosteru Stef Karija jer superstarovi znaju da pazuliraju pre All-Star meča, a i protivnik Juta nije toliko zahtevna kada se pogleda na prvu loptu, mada je situacija na tabeli kompleksna. Sjajna forma koja u fantazi poenima ide preko 31 i sigurni smo da će Podzemski ostaviti jak utisak pre nego što se roster kompletira posle All-Star meča.

Kajl Anderson najbolja opcija među ponuđenim

SF – Koliko je siromašna i izazovna u isto vreme ponuda dana zbog malog broja mečeva i All-Star vikenda govori činjenica da nam je najbolji predlog za krilo Kajl Anderson. Reprezentativac Kine ima baš nisku cenu od 5.7 miliona, a ono što je njega izdvojilo u predlozima je potencijalni nedostatak Entonija Edvardsa zbog pomenutog All-Star vikenda.

Meč protiv Portlanda nije previše zahtevan i mogu podneti taj izostanak, a opet on značajno povećava ulogu popularnog “Slo Mo” ili po našem usporenog snimka zbog načina krećanja u prodor.

Preskačemo najskupje opcije

PF – Preskačemo dve najskuplje opcije na poziciji, a to su Janis Antetokumpo i Karl-Entoni Tauns zbog pomenutog All-Star vikenda i biramo Džarena Džeksona Juniora. Reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država je na ceni od 12.2 miliona što je za vodećeg igrača franšize odlična cena u današnjem izazovu. Posao će biti dodatno olakšan neigranjem Grka večeras, a status je već sada upitan i verovatno će biti negativan. Prosek sezone i forme je identičan i on je oko 37.50 fantazi poena.

Džarena spremaju da narednu sezonu krene kao igrač koji može da rešava u odlučujućim situacijama i da stekne iskustvo lidera dok su svi starteri povređeni. Zato i ima neograničenu slobodu za ispucavanje lopti sa svih pozicija što je za fantazi odlično. Treba dodati da postoje još dobrih opcija na ovoj poziciji, kao što su npr. Džonatan Kuminga, Bobi Portis, Lauri Markanen…

Francuz kao idealna opcija za centra

C – Zato za poziciju centra biramo najskuplju opciju, a ona se zove Rudi Gober. Cena nije tako visoka i iznosi 12.3 miliona. Forma je u usponu, i sa proseka sezone od 36.92 dolazimo do proseka forme od 40.25 fantazi poena. Još večeras očekujemo odsustvo kako Entonija Edvardsa, tako i Karla-Entonija Taunsa, koji je takođe u glavnom programu All-Star vikenda.

To dosta otvara prostora Francuzu protiv Memfisa koji je svakako u specifičnom rosteru i sa nekoliko tek solidnih centara. U prva tri meča protiv Grizlisa, jedan od najboljih defanzivaca u 21. veku imao je fantazi skor od 21, 53 i 47.50 fantazi poena. Sa ovakvim rosterima u obe ekipe, ovo može biti još jedan jak fantazi učinak.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy