Pratite nas preko:
Džejson Tejtum, Boston - Indijana
Foto: Beta/AP Photo/Charles Krupa

Fantasy

NBA daily fantazi: Nešto slabija ponuda, ali ovo je naš predlog za petorku dana

Navikli smo da je subota uglavnom masivniji dan u NBA ligi po broju mečeva sa nekoliko evropskih termina, ali ona nedelja je i po tome atipična. Večeras samo tri meča u NBA ligi i sve njih imate u Cellini na SoccerBet portalu i aplikaciji u delu za fantazi izazove. Poseban izazov dana se ogleda u meču istočne konferencije između Njujorka i Bostona. Dajemo vam naše predloge za fantazi petorku dana.

PG

Ponuda na poziciji plejmejkera je večeras baš slaba jer u ova tri meča su uglavnom igrači koji su u padu forme ili su igrači koji su iznad proseka dana, koji iznosi 10 miliona po igraču u dnevnom izazovu. Zato smo se odlučili da nam prvi izbor dana bude Kol Entoni, kombo bek Orlanda. Cena je 6.2 miliona, što je odlično za uklapanje u budžet. Od njega ne očekujete da bude najbolja opcija na poziciji, ali znate da će isporučiti solidan broj fantazi poena jer je prosek sezone 23.17 fantazi poena. Uostalom, protivnik je Detroit, koji znamo u kakvom je stanju i koji mu je cilj. Do sada u sezoni Entoni ima protiv Detroita 28.75 i 3.75 fantazi poena u jednom čudnom meču sa malo minuta. Ono što znamo je da je prostor za minute napravljen jer večeras neće igrati bivši prvi pik Markel Fulc.

SG

Sigurno najbolji odnos cene i forme u današnjem izazovu je Džoš Hart iz Njujorka. Aktuelni reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država je na preskromnoj ceni od 6.6 miliona, a forma je takva da je na 36.90 fantazi poena u odnosu na prosek sezone od 23.99 fantazi poena. Dosta povreda, raspodela minuta i rotacija posle dedlajna, u kom je Njujork uradio nekoliko sjajnih poslova, su se odrazili na to da Hart ima najbolji deo sezone baš u ovom momentu. Minuti na parketu su u poslednje vreme često oko 40 i taj trend će se sigurno nastaviti još neko vreme. 15, 34.25 i 24.50 fantazi poena je dosadašnji učinak protiv Bostona. Sada su malo drugačije okolnosti i očekujemo još jednu jaču partiju protiv lidera Bostona. Svakako, cena je takva da ne možete da pogrešite, šta god da učini.

SF

Najskuplja opcija dana sa 16.3 miliona je naš izbor za krilo dana, a radi se o Džejsonu Tejtumu, košarkašu Bostona. Stil igre Bostona i ovakvog pomalo ranjenog i novog Njujorka apsolutno odgovara All-Star starteru sa istoka. Forma je i više nego dobra jer je skoro 9 fantazi poena iznad proseka sezone i iznosi 58.30. A skor protiv Njujorka ove sezone u fantazi brojevima je iznosio 60.75, 56 i 43.50 fantazi poena. Malo mečeva i malo kvalitetnih igrača u izboru još više pojačavaju utisak da je neizbežno uložiti novac u Tejtuma u današnjem fantazi rosteru.

PF

Krilni centar dana je još jedan All-Star igrač i opet najskuplja opcija dana sa 13.5 miliona – košarkaš Orlanda, Paolo Bankero. Aktuelni ruki godine drži jako svoj novo sve vreme trajanja sezone, što pokazuju i brojevi gledano iz fantazi prizme. Prosek sezone i prosek forme su slični, a brojevi se kreću između 41 i 42 fantazi poena. 36 i 40.50 je skor u prva dva meča protiv Detroita u ovoj sezoni, ali sada se malo ozbiljnije igra i očekujemo još jedan jači meč i veći uticaj na igru, a samim tim i više fantazi poena. Match up je dobar u svim rotacijama, što samo pojačava utisak o dobrom izboru.

C

Centar dana je Rudi Gober sa cenom od 11.3 miliona. Dosta zanimljiv direktan duel sa Nikom Klakstonom iz Bruklina jer su oba igrača jako atletična i više su usmereni na sam reket. Ono što je prednost Francuza je sigurno iskustvo i stil igre, kao i prednost spoljne linije Minesote koja može dobro da iskreira visak. Forma je dobra i iznosi 38.45 fantazi poena, a u prvom meču ove sezone je imao skor od 34.75 fantazi poena za 33 minuta.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy