Pratite nas preko:
Oklahoma City Thunder guard Josh Giddey, left, holds the ball away from Denver Nuggets guard Jamal Murray (27) and center Nikola Jokic, right, in the first half of an NBA basketball game, Sunday, Oct. 29, 2023, in Oklahoma City. (AP Photo/Nate Billings)
Foto: Beta/AP Photo/Nate Billings

Fantasy

NBA playoff fantasy: Ne može bez kapitena Šeja, a zamenik mu je litvanski gorostas

NBA plej-of uveliko pokazuje svu svoju snagu jer ne postoji meč koji nije takmičarski do poslednjeg minuta, čak i kada je razlika veća. Večeras nastavljamo sa raznovrsnim programom i imamo po jedan meč zapadne i istočne konferencije, koji čine celinu fantazi izazova na našem SoccerBet portalu ili aplikaciji. Zaseban izazov je meč zapadne konferencije između Oklahome lidera regularnog dela sezone i Nju Orleansa koji je izborio mesto preko plej-in turnira. Mogu li igrači iz grada džeza da naprave brejk? Evo kako mi to vidimo večeras kroz fantazi prizmu. Da li biste vi nešto menjali?

Krucijana stvar je pogotiti kapitena i vicekapitena koji vrede, ali i doprinose 1.5 i 1.2 puta više od normalne cene i realnog skora na kraju. Oklahoma kao lider zapadne konferencije mora iskoristi domaći teren i odsustvo Zajona Vilijamsona i kako to obično biva u prvim mečevima najviše vuku oni najbolji igrači. Pa je tako kapiten dana Šej Gildžes Aleksander koji je i u prvom meču bio najefikasniji u pobedi svog tima. Fantazi statistika iz tog meča kaže svega 40 fantazi poena, ali to je drugi najbolji fantazi skor iz prvog meča.

Slotomanija

Drugi je naš odabir za vice kapitena a u pitanju je Jonas Valančijunas centar Nju Orleansa. Fantastična partija sa 43 fantazi poena, ali i ona pre toga protiv Sakramenta sa 44. Jasno je kada nema Zajona Litvanac se pretvara u zver. Analitika postavke je jasna kada je Zajon na parket Jonas se izvlači van reketa i pravi prostor za bivšeg prvog pika da svojim snažnim prodorima ide do koša. Kada ga nema Zajon Litvanac dominira statistikom kao u poslednja dva meča. Uz to ima i predobru cenu.

Još po dva igrača iz svake ekipe

Još po dva igrača iz obe ekipe čine naš fantazi roster dana. Iz Nju Orleansa su to Si Džej Mekolum i Nađi Maršal kao ona jeftina opcija koju mora da imamo. Iskusni plej i bivši igrač Portlanda se nekako bolje snalazi od Brendona Ingrama kao lider i skorer. Ima i objašnjenja za to. Pored većeg iskustva, ima i slabiju odbranu na sebi jer su bolji defanzivci na krilnim pozicijama poput Lua Dorta, dok Mekolum ide u direktnom duelu na Šeja koji je prepoznatljiv znatno više po ofanzivi.

Nađi Maršal za svojih 5.1 milion daje odlučan doprinos. U prvom meču za 16 minuta 20.50 fantazi poena su i vise nego zadovoljavajući za cenu koja mu je određena. Prvi od preostala dva igrača Oklahome je Džoš Gidi koji zatvara sezonu fenomenalno. Mladi Australijanac je odlično podneo pritisak javnosti nakon provatnih problema i krenuo jako produktivno od tada. Čovek kojeg ne vidite na parketu često, a na kraju su svi statistički parametri dobro popunjeni. Prvi meč je bio slabiji, ali večeras očekujemo drugačiju ulogu.

Zaokružujemo treću opciju lidera Zapada, pa je tako izbor pao na Džalena Vilijamsa. Prirodan proces razvijanja mladog igrača prolazi tiho, a rezultati su evidentni. Njegova uloga u ovoj seriji će biti verovatno krucijalna i ako nije prva napadačka opcija, njegov doprinos na obe strane parketa je neporoceniv. Previše zrelosti u jednom ovako mladom igraču.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy