Pratite nas preko:
Denver Nuggets center Nikola Jokic (15) handles the ball in the second half of an NBA basketball game against the Memphis Grizzlies Sunday, April 14, 2024, in Memphis, Tenn. (AP Photo/Brandon Dill)
Denver u naletu (Foto: Beta/AP Photo/Brandon Dill)

Fantasy

NBA playoff fantasy: Udarni tandem Denvera pokrivamo sa Redžijem, a šta vi igrate?

Stigli smo pred sam kraj polufinalnih serija konferencija u NBA ligi. Jedna serija može da prekine svoj život noćas i verovatno svi na ovim prostorima to i priželjkuju.

Naravno, reč je o već sada gotovo epskom meču između Minesote i Denvera. Kreirani fantazi izazov se nalazi na našem Soccerbetovom portalu ili aplikaciji u delu za fantazi igre.

Mi naravno imamo naš tim, a kako izgleda vaš?

Današnji specijal nam u svom izazovu daje budžet od 75 miliona za roster od šest igrača. Treba uzeti u obzir da u kalkulaciju moramo uračunati kapitena i vice-kapitena koji koštaju, ali i doprinose 1.5 i 1.2 puta više od regularne cene i realnog fantazi skora. Nikola Jokić (18.1M) je sa ogromnom cenom, a mi ga još imamo i za kapitena tima. I ovo nema nikakve veze sa pristrasnosti, već je najracionalniji izbor.

Nikola je uspeo da čak ima za gotovo dva poena veći prosek forme od već ogromnog proseka sezone i sada je 62.70. Sledeći podatak je tek neverovatan. MVP lige posle 0/2 u sledeća tri meča ide u proseku 68.3 , a poslednii meč je završio čak sa 76.75. Ovo su nerealni brojevi i za regularan deo sezone. Kako verujemo da je Denver u naletu i mislimo da će završiti seriju, tako više verujemo i njihovim igračima.

Otud i vice-kapiten iz istog tima, a u pitanju je Džamal Marej (12M). U poslednjem meču Marej je imao čak najslabije fantazi brojeve i očekujemo mnogo jači odgovor za završetak serije. U prilog ide Nikolina dominacija koja će da skilupi na njemu, ali i neizvesnost Konlija na parketu koji važi za dobrog defanzivca.

Svakako i ako ne krene kako treba pokrili smo ga odabirom Redžija Džeksona (5M). Redži nije faktor u ovoj seriji kako on to zna i kakvu inače ulogu ima kao taj prvi sa klupe što je prošle godine odlično radio Brus Braun. Svakako cena je niska, i iz nje se može lakše profitirati, nego izgubiti. Na sve to ako Marej uđe u faule i seriju promašaja, ili ne daj Bože povredu, Redži automatski naglo skače.

Iz ekipe Minesote i pored loše poslednje partije moramo imati Entonija Edvardsa (15.7M). Ubedljivo najslabiji poslednji meč ako pogledamo odnos poena i minuta, ali bivši prvi pik ima taj šampionski kod u sebi. Pred svojim navijačima očekujemo jak odgovor jer se i mora, a i brine ta povreda kolena Taunsa zbog koj šepa na terenu pa je jasno ko će onda forsirati.

Minnesota Timberwolves forward Kyle Anderson, left, battles for control of the ball with Denver Nuggets center Nikola Jokic, right, in the first half of Game 2 of an NBA basketball second-round playoff series Monday, May 6, 2024, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)
Jokić u akciji (Foto: Beta/AP Photo/David Zalubowski)

Poslednja dva izbora su uklapanje budžeta, a u pitanju su Naz Rid (6.6M) i Nikl Aleksander Voker (6.1M). Prvi mora da pokaže zašto je najbolji šesti igrač lige i da koristi svoj ofanzivni potencijal i dobru situaciju sa rotacijom. Drugi je igrač sa klupe koji je bio starter na poslednjoj utakmici kada nije bilo Konlija za kojeg još uvek ne znamo status.

U tom meču skoro 30 fantazi poena što je za cenu koja mu je procenjena odličan skor.

Cup tree provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy