Pratite nas preko:
Veston Mekkeni, Sasuolo Juventus, Serija A
Veston Mekkeni na meču Sasuolo - Juventus (Foto: Beta/Massimo Paolone/LaPresse via AP)

Fudbal

“Agentopoli”: Pokrenuta nova istraga protiv Juventusa, Staroj dami pronađeno još anomalija u poslovanju

Navijači Juventusa osećaju se kao da su u “zoni sumraka”. Nova istraga o sumnjivim odnosima Juventusa s agentima otvorena je u Italiji. Navodno, Stara dama je navodno plaćala za poslove određenim “menadžerima” koji u njih uopšte nisu ni bili uključeni.

“La Republika” i “Calciomercato.com” prenose da je Sekretarijat Komisije za sportske agente otvorio istragu o Juveu nakon detalja koji su proizašli iz istrage Prizme, nazvane „Agentopoli“.

dobrodoslica500

Otkriven je niz faktura za poslove u kojima su plaćeni pojedini agenti koji nisu imali nikakvu ulogu. Optužba sugeriše da su ovi agenti ubačeni kao posrednici u poslovima u kojima nisu učestvovali, kako bi torinski klub “prebio” ranije ugovorene dugove s njima.

Među uključenim agentima su neka istaknuta imena u svetu italijanskog fudbala, uključujući Davidea Lipija, Gabrijelea Đufrida, Đuzepea Galija, Vinćenca Morabita, Mićelea Fjoravantija i Tulija Tintija.

Optuženi agenti moraju da pošalju svoju odbranu do ovog utorka, nakon čega će CAS (Komisija sportskih agenata) odlučiti da li će sankcionisati uključene ili ne.

Istraga Prizme protiv Juventusa je još uvek u toku, ali polako napreduje, a presuda se ne očekuje do 2025. godine.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal