Pratite nas preko:
Navijaci fudbalskog kluba Kroacija (Dinamo) na utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Sampiona protiv Partizana na stadionu Maksimir u Zagrebu, Hrvatska 30.07.1997. godine Foto: Marko Metlas
Navijači Hrvatske; Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbal

“Ako se hvataš za mu*a, ne stiskaj brojanicu – vaše mesto je iza žirafa i lama, donećemo bananu”

Fudbaleri Zrinjskog su sa 1:0 pobedili BSK Bijelo Brdo na otvaranju 27. kola SuperSport Prve fudbalske lige. U pitanju je drugi nivo takmičenja u Hrvatskoj. Strelac pobedonosnog gola bio je Dominik Dogan u 72. minutu meča. Međutim, ne priča se o tome u komšiluku, već o izjavi trenera Bijelog Brda Denisa Krstanovića.

On je nakon meča prozvao je Ivana Komaka, vlasnika i menadžera Zrinskog, zbog neprikladnog ponašanja. Kako je Krstanović naveo, Komak se hvatao za međunožje i tako gestikulirao ka klupi protivničkog tima.

– Čestitam ekipi Zrinskog na zasluženoj pobedi. Sam meč je bio težak, nije bilo lepote, a prvi strelac lige je odlučio individualnom klasom. Čestitam i mojim momcima na čvrstoj, muževnoj igri. Šteta što u prvom poluvremenu nismo iskoristili nekoliko dobrih situacija za tranziciju gde je bio samo još jedan kvalitetan dodir sa domaćim golmanom – rekao je za Sportalo.

Nastavio je jakim rečima

– Smatram da je potpuno neprikladno, nekulturno i primitivno slaviti gol svog tima tako što ćete se držati za međunožje i okretati se ka našoj klupi, pa čak i dodatno pokazati ‘bosanski grb’. Takvo ponašanje nikome ne odgovara, a pogotovo čelniku kluba. koji želi da bude u 1. HNL i još uvek to radi na kultnom mestu kao što je Gradska bašta. Prostor za takvo ponašanje je u drugoj bašti, koja je takođe simbol našeg grada, a koja se nalazi na levoj obali Drava, kad prođeš kraj gde žive žirafe, lame i onda dođe prostor sa čovekovim “najbližim rođacima”.

– Moram da pohvalim reakciju naše klupe koja je sve ovo ignorisala, ali mislim da treba reagovati na to. Ne zanima me koliko imate novca ili moći, da li iskreno verujete u Boga, to je vaša privatna stvar, ali mora postojati određeni nivo poštovanja prema meni, mom osoblju i igračima. Ne zanimaju Šibenik i Zrinski, samo naši problemi i sledeći protivnik, a Zrinski i Šibenik su zasluženo najbolji, pa ko će gore, neka reši to bez nas.

– Odvratno je i bogohulno (toliko znam o religiji), nakon stiskanja mu*a, istim rukama stezati brojanicu. A ako ste na taj način samo tražili da vam damo bananu, zaboravite sve napisano i oprostite nam, onda smo mi krivi što idemo u “baštu” praznih ruku. Ništa od navedenog ne važi za trenere, igrače i ostale ljude oko kluba. Odlično smo dočekani, ugošćeni nakon utakmice i hvala gospodinu Kočuru i ostalim ljudima na tome. Sve najbolje do kraja prvenstva – poručio je Krstanović i izazvao lavinu komentara u Hrvatskoj.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal