Pratite nas preko:
Bad Blue Boys Dinamo Zagreb; Foto: MN Press

Fudbal

“Bad Blue Boys” brutalno napali Špance u Zagrebu: Suzavac, pljačka i “cipelarenje”

“Bad Blue Boys” još jednom su se istakli ove sezone uoči evropske utakmice svog Dinama iz Zagreba. Ovog puta uoči revanša sa Betisom u šesnaestini finala Lige konferencije. Najvatrenije pristalice “modrih” su, kako prenose španski mediji, napali i pokrali navijače tima iz Sevilje.

Čak su, kako se navodi, koristili suzavac, te “cipelarili”, odnosno, išutirali gostujuće pristalice. Navijači iz Španije su prijavili policiji u Zagrebu da ih je napala grupa navijača. Četvorici simpatizera Betisa ukraden je ranac i dve klupske zastave.

– Izašli smo iz taksija, tražili gde se tačno nalazi hostel. Odjednom nam se približio jedan muškarac i ljubazno nas upitao gde smo smešteni. Nakon što smo mu odgovorili je pozvao ostale koji su bili tu. Poprskali su nas suzavcem i počeli da nas tuku – rekao je navijač.

Hrvatska policija sa žrtava je uzela otiske prstiju, uz napomenu da će pokušati da im vrate ukradene stvari. Tamošnji nadležni organi potvrdili su da su za napad krivi članovi grupe “Bad Blue Boys”. Kako prenosi “Večernji list”, u napadu je učetvovalo najmanje osam zamaskiranih muškaraca.

Podsećanja radi, u prvom meču dva tima, Dinamo je u Andaluziji slavio rezultatom 1:0. Jedini gol pre sedam dana je postigao Bruno Petković iz penala u 75. minutu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal