Pratite nas preko:
Robert Jarni i Vujadin Boškov; Foto: MN Press

Fudbal

Bura u Hrvatskoj: HNS smenio selektora jer navija protiv Dinama!

Jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS), Robert Jarni razrešen je dužnosti selektora U-17 reprezentacije nakon neprimerenih izjava u medijima, objavio je HNS.

– Nakon što je proverena autentičnost izjave Roberta Jarnija kako će navijati za Betis u susretu protiv hrvatskog predstavnika Dinama u UEFA takmičenjima, Izvršni odbor HNS-a doneo je jednoglasnu odluku da Jarni ne može ostati selektor hrvatske kadetske reprezentacije – prenela je agencija Hina.

Kako se dodaje, Izvršni odbor HNS-a podržava pravo svakog pojedinca, pa tako i svakog fudbalera – uključujući reprezentativce – da navija za koji god klub želi, pa i protiv hrvatskih klubova u Evropi, iako se takvo razmišljanje ne smatra poželjnim.

Međutim, HNS je vrlo jasnog stava da za sve hrvatske selektore važe viši standardi i da je neprimereno, nepoželjno i nedopustivo da osoba na čelu jedne hrvatske reprezentacije otvoreno navija protiv bilo kojeg hrvatskog kluba u evropskom takmičenju.

HNS smatra, kako se navodi, da to šalje veoma lošu poruku, a posebno prema igračima unutar reprezentacije, među kojima ima i fudbalera iz kluba protiv kojeg navija njihov vlastiti selektor.

Kako je saopšteno, Savez ima veliko poštovanje prema svemu što je Robert Jarni dao hrvatskoj reprezentaciji te je stoga već drugi put dobio priliku da vodi hrvatsku reprezentaciju mlađih uzrasta.

– Nažalost, ovom prilikom je prešao granicu na stranu koju Savez smatra nedopustivom jer selektori hrvatskih selekcija imaju jasan zadatak da promovišu zajedništvo, saradnju, poštovanje i međusobno poverenje između svih hrvatskih klubova, pa HNS smatra ovakvu odluku jedinom ispravnom kako bi se zaštitilo jedinstvo hrvatske fudbalske porodice – zaključuje se u saopštenju HNS-a.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal