Pratite nas preko:
Ćabi Alonso
Foto: Beta/Federico Gambarini/dpa via AP

Fudbal

Čelnicima Bajera sad ni lekovi neće pomoći: Desilo se ono čega su se najviše plašili

Ćabi Alonso je ove sezone pravo otkrovenje u trenerskom svetu jer radi sjajan posao u Bajeru iz Leverkuzena, koji je zainteresovao nekoliko evropskih velikana, a sada se dogodilo ono čega su se čelnici nemačkog kluba najviše plašili.

Alonso je na klupu Leverkuzena stigao krajem 2022. nakon što je vodio rezervni tim Real Sosijedada, a malo ko je očekivao da će Španac za tako kratko vreme u nemačkom klubu napraviti neverovatan napredak.

Leverkuzen je na dobrom putu da osvoji šampionat Nemačke, što je ovaj klub dugo čekao, a fudbal koji igra Alonsov tim je zaista spektakularan.

Zbog ovoga su mnogi evropski velikani pokazali interesovanje za španskog stručnjaka, a nedeljama se pisalo da je Alonso na meti Liverpula, Bajerna i Real Madrida.

U Leverkuzenu sigurni, ali…

Iako su u Leverkuzenu sigurni da Alonso neće otići na kraju ove sezone jer ima važeći ugovor i na raspolaganju odličan tim, dogodilo se ono čega su se čelnici Bajera najviše plašili.

Ugledni Bild je jutros objavio da je Liverpul zvanično kontaktirao čelnike Leverkuzena oko Alonsa i da želi da počne pregovore sa Špancem.

Liverpul je obavestio Leverkuzen da je zainteresovan za Alonsa i traže dozvolu da kontaktiraju trenera kako bi videli da li se može postići dogovor.

Na Enfildu ne žele više da gube vreme i cilj im je da što pre reše pitanje novog trenera, s obzirom da Jirgen Klop na kraju ove sezone napušta Liverpul.

Čelnici Liverpula ne žele da zaobiđu pravila i prvo su kontaktirali Leverkuzen da dobiju dozvolu za početak pregovora sa Alonsom. Odgovor iz Bajera još nije stigao, ali se očekuje da nemački klub neće praviti problem.

Ipak, u Leverkuzenu se nadaju da će Alonso dobro razmisliti o svemu i ostati u Leverkuzenu jer je napravio fantastičan tim koji će tek sledeće sezone moći da pokaže svoj puni kapacitet.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal