Pratite nas preko:
Klajvert
Printscreen: YouTube(@VTBLnl)

Fudbal

Četvrti sin legendarnog Holanđanina potpisao ugovor sa Barselonom: “Visca el Barca”

Otac mu je terorisao mreže protivnika širom Evrope, braća igraju fudbal u jakim ligama, a sad je na red došao on. Šejn Klajvert (16), najmlađi sin legendarnog penzionisanog fudbalera Patrika Klajverta, potpisao je prvi profesionalni ugovor u karijeri i to ni manje ni više nego sa Barselonom.

Veoma sam ponosan i počastvovan što sam potpisao svoj prvi profesionalni ugovor sa Barselonom – napisao je šesnaestogodišnji Šejn na društvenim mrežama i dodao “Visca el Barca”.

dobrodoslica500

Šejn je prve korake napravio u amsterdamskom klubu Buitenveldertu, a onda prešao u Pari Sen Žermen kada je njegov otac obavljao funkciju sportskog direktora u tom klubu. Zatim je kao 9-godišnjak otišao u Barselonu, sa kojom je sada potpisao ugovor. Igrao je i za U16 reprezentaciju Holandije.

Šejn, koji je najmlađi, ima tri brate koji se takođe bave profesionalnim fudbalom. Džastin Klajvert je najveća zvezda od njih, a trenutno nosi dres Bornmuta. Najstariji Kvinsi igra u nižim ligama Holandije, dok Ruben igra u Dordrehtu.

Podsetimo, Patrik Klajvert je tokom bogate karijere nosio dresove Ajaksa, Milana, Barselone, Njukasla, Valensije, PSV-a i Lila.

Foto: Marko Metlas

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal