Pratite nas preko:
majka ricards
Foto: Printscreen/Youtube/The Rest Is Football

Fudbal

Čuveni je fudbaler, svaki dan ga gledamo na TV, a on uopšte ne živi od toga: Još kao tinejdžer započeo je svoju imperiju (VIDEO)

Majka Ričards je završio karijeru zbog problema sa povredom kada je imao samo 31 godinu, a u poslednje vreme radi kao stručni komentator na nekoliko engleskih televizija.

Međutim, to mu nije glavni izvor prihoda jer je sa samo 18 godina otkrio kakav je posao započeo, od kojeg i dalje zarađuje ozbiljan novac.

Ričards je važio za jednog od najperspektivnijih igrača u Engleskoj jer je kao tinejdžer debitovao za Mančester siti, a bio je i deo tima koji je ovom klubu uspeo da donese šampionsku titulu prvi put u istoriji.

Međutim, kada je Siti počeo da dovodi sve te zvezde na Etihad, bilo je sve manje mesta za Ričardsa, zbog čega je u leto 2014. otišao na pozajmicu u Fiorentinu.

U Italiji je ostao samo godinu dana, a onda je završio u Aston Vili. Četiri godine je igrao u klubu iz Birmingema, ali je u leto 2019. šokirao sve objavom da završava igračku karijeru.

Ričards je imao samo 31 godinu kada se povukao iz fudbala, a nažalost morao je to da uradi zbog povrede kolena.

Međutim, Ričardsa već nekoliko godina gledamo na TV ekranima jer radi kao stručni komentator na nekoliko engleskih televizija. Priznao je da uopšte nije očekivao da će biti blizu fudbala kada se povuče jer je bio ogorčen i razočaran što se njegova karijera završila na takav način.

Međutim, iako je angažovan u nekoliko istaknutih televizijskih emisija, Ričardsu to nije glavni izvor zarade jer je otkrio kakvu je odluku doneo sa samo 18 godina i ispostavila se kao pun pogodak.

Ričards uložio u nekretnine vrlo mlad

Naime, dok je tek počinjao svoj put u prvom timu Mančester sitija, Ričards je odlučio da pokrene kompaniju za nekretnine u koju je uložio najveći deo novca, jer ni sam nije bio siguran da li će moći da živi od fudbala.

– Osnovao sam kompaniju za nekretnine kada sam imao samo 18 godina. Stvari tada nisu išle najbolje, ali čak i kada su išle sjajno znao sam da moram da imam neku vrstu sporednog posla, jer u fudbalu se nikad ne zna šta može. desiti – rekao je Ričards u podkastu u kojem se pojavljuju i Geri Lineker i Alan Širer.

– Kada sam gradio svoj portfolio nekretnina, počeo sam da razvijam i gradim oko Lidsa i Mančestera. To je bila moja rezervna opcija ako ne uspem u fudbalu. Nisam znao da ću po završetku biti profesionalni komentator. Nisam želeo da budem blizu fudbala zbog načina na koji sam morao da se povučem.

Ričards je počeo da gradi i kupuje nekretnine u periodu kada je tek počinjao u Mančester sitiju, a kada je dobio novi ugovor i mnogo bolju platu, nije odustao od tog posla, što je bio pravi potez.

Danas njegova kompanija vredi preko pet miliona funti, a on je zaradio milione od prodaje i izdavanja svoje imovine u poslednjih 15-ak godina.

– Za mene je osnivanje kompanije bio balans koji mi je bio potreban jer sam dobio neku sigurnost. A kada sam završio karijeru, znao sam da neću ostati bez novca jer sam već imao razrađen posao kojim i danas vodim, iako Ostao sam u fudbalu na neki način – dodao je Ričards.

Ričards uglavnom izdaje svoja imanja u blizini Lidsa i Mančestera, a nedavno je golman Lidsa Ilan Meslije otkrio da živi upravo u jednoj od Ričardsovih kuća u Harogejtu, za koju redovno plaća kiriju.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal