Pratite nas preko:
Trenutak kad sudija Ivković gleda VAR i potom dosuđuje penal za Crvenu zvezdu, Printscreen: Youtube/ Arena Sport TV

Fudbal

Da li je ovo bio penal za Zvezdu? Spremimo se za novi haos u srpskom fudbalu i saopštenja

Biće polemike, biće teških reči, biće svega što je uobičajeno u srpskom fudbalu kada se dogodi sporna sudijska odluka. A takva je ponovo doneta na utakmici Crvene zvezde, što još više podiže buru u fudbalskoj javnosti.

Sudija Marko Ivković biće sigurno na udaru narednih dana zato što je u 8. minutu dosudio jedanaesterac za crveno-bele protiv Čukaričkog.

Minut pre toga Olajinka je uputio centaršut ka Spajiću koji je prvi stigao do lopte i šutirao glavom, ali nakon toga je došlo do sudara glavama sa defanzivcem Čukaričkog.

Na osnovu snimka fudbaler gostujućeg tima kasnio na ovu loptu, te da je potom udario čelom u slepoočnicu Spajića. Iz VAR sobe su dali signal glavnom arbitru da pogleda snimak, što je on i učinio. Nakon što je pregledao, pokazao je na belu tačku. Siguran izvođač je bio Gelor Kanga.

Sad ostaje pitanje da li je ovde bilo dovoljno elemenata da se dosudi jedanaesterac. U situaciji npr. da je lopta bila u nogama i da je igrač Čukaričkog ovako zakasnio i nogom udario u nogu Spajića, dileme ne bi bilo da je penal. Međutim, ovde je slučaj sudara glavama i koliko je igrač Čukaričkog bio svestan gde se nalazi Spajić.

Ipak, tek će biti polemike oko ove odluke, najblaže rečeno.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal