Pratite nas preko:
Makedonikos, od Soluna preko Turske do Grčke
(Foto: Printscreen/Google Maps)

Fudbal

Da li je ovo najjače gostovanje ikada? Malo koji klub na svetu bi se ovako “iscimao” za bodove

Svet fudbala je prečesto pun neobičnih priča, a jedna takva dolazi nam iz Grčke. Tamo je drugoligaš Makedonikos iz Soluna bio primoran da putuje na gostovanje ovog vikenda na drugi kraj zemlje i to skroz okolo, preko druge države.

Fudbaleri Makedonikosa gostovali su klubu Aikolikos sa ostva Lezbos na krajnjem istoku Grčke blizu granice sa Turskom. Obično bi put na ovo gostovanje bio “laganica” za ovaj klub, direktnim letom avionom iz Soluna ili vožnjom brodom do ostrva.

Međutim, usled pojačane turističke sezone u Grčkoj, čelnici ovog kluba nisu mogli da nađu karte ni za avion, a ni za brod. Zato su se odlučili za alternativu i to vrlo izazovnu.

Otputovali su autobusom skroz okolo u Tursku, do grada Ajvalijka i onda feribotom stigli do konačnog odredišta, do ostrva Lesbos. Na put su krenuli još u subotu ujutru, a meč je odigran ovog ponedeljka tačno u podne jer im je Fudbalski savez Grčke pomerio termin zbog putovanja.

Gostima ovo putovanje nije teško palo. Uprkos “maltretiranju” autobusom od osam sati vožnje, igrači Makedonikosa slavili su sa 3:1 i izbili na čelo tabele posle dva kola.

Put nazad, na isti način, verovatno im neće teško pasti.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal