Pratite nas preko:
Fabricio Romano
Fabricio Romano (Printscreen:Youtube(@brfootball)

Fudbal

Danci otkrili prljavu stranu transfer insajdera: “Romano nije novinar, uzima pare od klubova”

Veliku buru podigao je u danskom fudbalu Italijan Fabricio Romano, čuveni italijanski novinar i najpoznatiji transfer insajder na svetu. Njegovo čuveno “Here we go” proslavilo ga je na svim kontinentima, ali je ovih dana “zalutao” u Dansku u kojoj su novinari upozorili javnost na njegov rad.

Sve je počelo zbog Ronija Bardđija, talentovanog napadača Kopenhagena, koji je posle sjajne jeseni i deset golova, navodno sklonjen iz prvog tima. Romano je objavio da je razlog za to činjenica da Šveđanin neće da produži ugovor koji ističe u junu 2025. godine, ali je klub demantovao Italijana.

U međuvremenu, Romanom su se pozabavili i danski mediji, a “Tipsbladet” tvrdi da je došao u posed dokumentacije koja pokazuje da je kompanija iza koje stoji Italijan, kontaktirala klubove širom sveta – pa i pojedine danske – u kojima im nudi kupovinu publiciteta.

Tako klubovi mogu da plate Romanu, a zatim bi on plasirao informacije koje mu daju na platformu X na kojoj ima 20 miliona pratilaca i na Instagram na kome ga prati 27 miliona ljudi, kao svoje saznanje.

– Mnogo toga nam govori podatak da kompanija iza koje stoji Romano pokušava da uđe u partnerstvo sa klubovima. Zato njegove vesti ne treba uzimati kao potpuno tačne i istinite, jer one imaju komercijalnu namenu – tvrdi novinar “Tipsbladeta” Trels Bager Togersen.

– To nije novinarstvo. To je biznis u kome klubovi i agenti moraju da plate za publicitet, a to ne može tako, barem ne u novinarstvu. Moramo u ovom slučaju da upamtimo da nešto što liči na novinarstvo može da bude plasirano iz čisto komercijalnih razloga – dodaje Togersen.

“Tipsbladet” je kontaktirao Fabricija Romana sa namerom da čuje njegov komentar, ali je Italijan odbio da sarađuje.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal