Pratite nas preko:
FILE - Brazilian soccer star Dani Alves sits during his trial in Barcelona, Spain, Monday, Feb. 5, 2024. Alves has been found guilty on Thursday Feb. 22, 2024 of sexually assaulting a young woman in a Barcelona nightclub. A three-judge panel sentenced Alves on Thursday to four years and six months. The 40-year-old Alves denied any wrongdoing during a trial that took place over three days this month. The decision can be appealed. (Jordi Borras/Pool Photo via AP, File)
Foto: Beta/Jordi Borras/Pool Photo via AP, File

Fudbal

Dani Alves izašao iz zatvora: Ali, mora da poštuje sijaset pravila

Brazilski fudbaler Dani Alves napustio je zatvor Brijans u blizini Barselone, pošto je platio kauciju od milion evra. Alves je osuđen u februaru na četiri i po godine zatvora zbog silovanja žene u noćnom klubu u Barseloni 31. decembra 2022. godine. Međutim, sud u Barseloni je prošle nedelje odlučio da pusti brazilskog fudbalera na slobodu uz kauciju od milion evra do izricanja konačne presude.

Španski mediji navode da je Alves tokom popodneva napustio zatvor u Brijansu. I to tek nakon što je kaucija od milion evra evidentirana na računima suda u Barseloni. Brazilski fudbaler je zatvor napustio u pratnji advokata. On je bio u zatvoru od 20. januara prošle godine.

Sud u Barseloni je prošle nedelje odlučio i da brazilski fudbaler mora da preda svoje brazilske i španske pasoše. Takođe, zabranjeno mu je da napušta Španiju.

Alves ne sme da priđe žrtvi na 1.000 metara. Ne sme da se pojavljuje ispred njene kuće ili radnog mesta niti da pokuša da komunicira sa njom u narednih devet godina. Takođe, sud je odredio da brazilski fudbaler žrtvi plati odštetu u iznosu od 150.000 evra. Još mora da se jednom nedeljno javlja u sud u Barseloni.

Španski mediji podsećaju da su se na presudu žalili i njegov branilac i državni tužilac. Odbrana traži oslobađajuću presudu, a tužilaštvo u Barseloni da se zatvorska kazna poveća na devet godina.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal