Pratite nas preko:
FILE - Brazilian soccer star Dani Alves sits during his trial in Barcelona, Spain, Monday, Feb. 5, 2024. Alves has been found guilty on Thursday Feb. 22, 2024 of sexually assaulting a young woman in a Barcelona nightclub. A three-judge panel sentenced Alves on Thursday to four years and six months. The 40-year-old Alves denied any wrongdoing during a trial that took place over three days this month. The decision can be appealed.(D.Zorrakino/Pool Photo via AP, File)
Dani Alveš je dobio mogućnost da izađe na slobodu iako je osuđen na četiri i po godine zatvora, Foto: Beta/D.Zorrakino/Pool Photo via AP, File

Fudbal

Dani Alveš na “slobodi”: Sud ga pustio iz zatvora uz kauciju od milion evra, iako je osuđen za silovanje

Dani Alveš može da napusti zatvor uprkos tome što mu je u februaru izrečena kazna od četiri i po godine za silovanje. Španski sud je dozvolio Brazilcu da ukoliko plati milion evra kaucije može da izađe na “slobodu”.

Saslušanje povodom ovakve sudske odluke održano je u sredu ujutru. Na njemu je odlučeno da osim plaćanja kaucije, Alveš mora da isplati žrtvi i 150.000 evra odštete. Podrazumeva se da mu je zabranjeno da prilazi i komunicira sa njom.

Takođe, oduzeta su mu oba pasoša (brazilski i španski) kako ne bi pobegao iz zemlje i u obavezi je da se svake nedelje javi u sud.

Odluka je privremena

Odluka je privremena dok Vrhovni sud ne donese konačnu presudu. Alveš se sudu obratio putem video poziva iz zatvora i obećao da nema nameru da pobegne iz zemlje.

Njegovi advokati su izneli da je Alveš u pritvoru proveo već četvrtinu izrečene kazne (malo više od godinu dana) i da je suđenje završeno pa ne postoji mogućnost da uništi dokaze.

Tužilaštvo i advokat žrtve su podsetili da je rizik od njegovog beksta sada veći, kao i da su se oni žalili na presudu, te da zahtevaju zatvorsku kaznu od 9 do 12 godina.

Današnja odluka suda je izazvala priličan bes i gnev u javnosti. U komentarima na društvenim mrežama se može čuti da zakon u Španiji ne važi jednako za bogate i ostale.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal