Pratite nas preko:
FILE - Brazilian soccer star Dani Alves sits during his trial in Barcelona, Spain, Monday, Feb. 5, 2024. Alves has been found guilty on Thursday Feb. 22, 2024 of sexually assaulting a young woman in a Barcelona nightclub. A three-judge panel sentenced Alves on Thursday to four years and six months. The 40-year-old Alves denied any wrongdoing during a trial that took place over three days this month. The decision can be appealed. (Jordi Borras/Pool Photo via AP, File)
Dani Alves (Foto: Beta/Jordi Borras/Pool Photo via AP, File)

Fudbal

Dani Alves pušten na slobodu posle 14 meseci

Nekadašnji fudbaler Barselone Dani Alves biće pušten ovog ponedeljka iz zatvora posle 14 meseci nakon što su njegovi advokati položili kauciju od milion evra, objavio je katalonski sud.

Sud u Barseloni je odobrio provizionalno puštanje na slobodu još prošle srede 20. marta, ali je novac uplaćen tek ovog ponedeljka. Podsetimo, nekadašnji fudbaler je prvobitno osuđen za silovanje na četiri i po godine zatvora.

Posle višednevnih napornih pregovora sa tužilaštvom, Alvesova porodica je uspela da skupi neophodan novac. Sve je ukazivalo na pomoć od Nejmarove prodice koja mu je tokom suđenja pozajmila 150.000 evra za branioce jer su mu svi računi bili zamrznuti.

Alves je, nakon što je položio kauciju, predao oba pasoša sudu – brazilski i španski – preko svog advokata Inesa Gvardiole, pa neće moći da napusti špansku teritoriju u narednom periodu.

Pride, zabranjeno mu je da se približava žrtvi, kao i mestima na kojima se ona kreće. Takođe, neće moći da je kontaktira ni na koji način, a moraće jednom nedeljno i da se javi u sud.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal