Pratite nas preko:
Navijači lacija
Printscreen: Twitter (@heraldfootball_)

Fudbal

Dečko, u kom ti veku živiš? Navijač Lacija uhapšen u Minhenu zbog pozdrava Adolfu Hitleru

Jedan navijač Lacija, koji je bio među oko 100 pristalica fudbalskog kluba iz Rima koji su pevali fašističke pesme u pivnici u kojoj je Adolf Hitler osnovao Nacističku partiju, uhapšen je i kažnjen zbog pozdrava tom zločincu.

Portparol minhenske policije rekao je za agenciju AP da je 18-godišnjaku iz Italije izrečena novčana kazna od četiri cifre nakon što je policija pozvana u pivnicu Hofbrojhaus kasno u ponedeljak.

On je dodao da policija razmatra dalje akcije protiv još pojedinaca nakon što je velika grupa navijača Lacija snimljena u pivnici kako pevaju “crnokošuljašima”, paravojnom krilu italijanske Nacionalne fašističke partije.

Na snimku koji je objavio list La Republika, vide se navijači koji su završili pesmu skandirajući: “Duče, duče, duče”, što se odnosi na bivšeg italijanskog diktatora Benita Musolinija, Hitlerovog saveznika.

Hitler je osnovao Nacionalsocijalističku nemačku radničku partiju, poznatiju kao Nacističku partiju, govorom u toj istoj pivnici 1920. godine.

Navijači Lacija su u Minhenu gde će njihov tim večeras igrati protiv Bajerna, revanš meč osmine finala Lige šampiona. Lacio je u prvoj utakmici slavio sa 1:0.

Već smo vam jutros pisali o ovoj tematici, a tekst našeg Milana Zdravkovića možete pročitati u nastavku.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal