Pratite nas preko:
Trener Partizana na utakmici Mocart Superlige protiv Crvene zvezde, na stadionu Rajko Mitic, Beograd, 09.03.2024. foto: Marko Metlas Fudbal, 172. derbi, Partizan, Crvena zvezda, derbi, Superliga
Foto: MN Press

Fudbal

Duljaj otkrio velike probleme: Partizan bez četiri ključna igrača igra protiv Napretka!

Trener Partizana Igor Duljaj održao je pres konferenciju pred utakmicu sa Napretkom u okviru 25. kola Superlige Srbije.

Prvo na šte se osvrnuo bila je zaista fantastična atmosfera u nekim momentima 172. Većitog derbija, iz kog je Partizan, hteli to u klubu da priznaju ili ne – izvukao pozitivan rezultat (posebno ako se u obzir uzme velika sudijska greška koja je ostala ne preterano zapažena).

– Moram da kažem jednu stvar, da se zahvalim navijačima Zvezde i Partizana koja je obišla Evropu i svet, pokazalo se da možemo da napravimo jednu sportsku priču, pravu fudbalsku atmosferu, tako da su najbolji akteri pored igrača bili navijači. Nije bilo problema osim polomljenih stolica, ali svaki problem koji može da se reši parama je dobar problem. Nikom nije razbijena glava, niko nije izgubio oko, tako da… Svaka čast i severu i jugu i svim učesnicima tog večitog derbija.

Duljaj: Na Napredak bez ključnih igrača

Kadrovski problemi kroje mu tim za Čarapane, neće biti Mateusa Saldanje, Gajasa Zahida, ni Svetozara Markovića.

– Što se utakmice tiče koja je već sutra, mi imamo dosta problema, postavljalo se pitanje zašto sam vršio izmene, ali neki su igrali polu-zdravi, tako da… Imamo sa problema sa igračima kao što su Saldanja, Zahid i pod znakom pitanja je Svetozar Marković. Saldanja neće biti u protokoolu, on je jedva izdržao i onoliko koliko je igrao. Zahid vuče neke probleme sa zadnjom ložom, tako da smo tu u problemu. Izuzetno važna utakmica, najvažnija po meni, posebno posle derbija gde su igrači ispražnjeni, međutim, oni su onom utakmicom protiv Zvezde kada smo ostali sa igračem manje koliko im je stalo do kluba, do navijača, tako da verujem da ćemo imati snage uz podršku publike, navijača, da ostvarimo naš cilj.

Osim trojice koja imaju probleme sa povredama, u timu nema ni Ksandera Severine koji je dobio crveni karton na derbiju.

– Suspendovan je, juče je Kovačević doživeo nezgodnu povredu te će odmoriti nekoliko dana. Ima veliku posekotinu, tako da… Videćemo da li smemo da rizikujemo s njim ili ne, to zavisi od toga da li će doktor dati zeleno svetlo ili ne. Severina neće biti, Saldanja, Svetozar Marković i Zahid. Ali opet, šta je tu je… Mnogo važna utakmica za nas, ovom prilikom još jednom moram da pozovem navijače, znam da je nezgodan termin, znam da se radi do pet, dođite na drugo poluvreme, nama znači.

Diplomatija i dalje na delu

Duljaj je i dalje diplomata kada je priča o tituli u pitanju.

– Moramo da se vratimo u blisku prošlost, a to je da kada smo počeli pripreme, vi ste svi svedoci nisu nam davali šanse da budemo treći ili četvrti, a na osnovu iskustva od prošle godine, ni u klubu nisu verovali da ćemo biti ovde. To je istina, to je činjenica. Ja stvarno razmišljam od danas do sutra, jer to je tako. Ja sam imao ideju sa stručnom štabu i igračima samo o utakmici koja je naredna. Partizan ne trpi neuspehe i bilo bi pogubno da Partizan i ove godine ostane bez Evrope, bez finansijske injekcije, prošle godine sam ja to oduzeo.

Na meč koji se igra u sredu od 16.55 možete da se kladite OVDE.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal