Pratite nas preko:
Igor Duljaj
Foto: MN Press

Fudbal

Duljaj otkrio zašto je zamenio Markovića na poluvremenu sa Zvezdom: Razlog nije bio žuti karton s početka meča

Trener Partizana Igor Duljaj oglasio se posle poraza od Crvene zvezde od 2:0 u polufinalu Kupa Srbije.

Trener ekipe Zvezde rekao je da su crno-beli dobro pripremili ovu utakmicu, ali…

– Na kraju se pamti rezultat. Zvezda je bila bolja za ta dva gola. Ušli smo dobro u utakmicu. Naivno smo primili i prvi i drugi gol. Posle toga smo se na neki način otvorili. Utakmica nije bila izbalansirana na pravi način. Bilo je dosta prostora za fudbalere Zvezde. Morali smo neke igrače da stavimo u napad, čime smo otvorili prostor za kontre – rekao je Duljaj.

Oglasio se i o tome koliko je zapravo teško igrati protiv crveno-belih na njenom stadionu.

– Izuzetno je teško igrati dva meča na Zvezdinom stadionu protiv nje. U nedelju nas očekuje još teža utakmica.

Osvrnuo se i na svoje mlade snage.

– Zvezda u svojim redovima ima dosta iskusnijih igrača. Iz ovog poraza smo dobili mladog Baždara, Severinu, Goha, Kovačevića, Markovića, od kojih niko nema preko 24 godine. Možda navijače to ne zanima, ali ovaj tim ima potencijal.

Da li je to što je Svetozar Marković dobio žuti karton poremetilo crno-bele, pa su morali da ga promene na poluvremenu?

– Marković se požalio na bol u kolenu, želeo je da nastavi, ali ja nisam želeo da rizikujem. To je jedini razlog iz kog je došlo do promene.

Pres konferencija Igora Duljaja

Na pres konferenciji posle meča, Duljaj je nastavio da analizira poraz.

– Mogu da budem saglasan da je ovo igrački bio najslabiji derbi Partizana ovog proleća. Prvih 25 minuta smo bili bolji, posle primljenog naivno gola Zvezda je preuzela konce, bilo je mnogo prostora za njihove igrače i morali smo mnogo da rizikujemo u drugom delu. Samim tim dali smo Zvezdi dosta šansi za kontre i polukontre, ali imali smo dosta dobrih igrača pozadi i odličnog golmana Jovanovića. Izuzetno je teško igrati dva puta u četiri dana protiv Zvezde. Mnogo je bilo teško posle svih događanja u proteklih par dana.

Njegov status u klubu – ono što zanima sve:

– Moj status u klubu je pod znakom pitanja od prvog dana, nisam opterećen time, na ljudima iz kluba je da reše moj status. Važnije je to šta ostavljam sledećem treneru, da li je to ekipa koja ima potencijal. Ako danas pogledamo koji su to igrači danas nastupali za Partizan, a da krenemo od početka, imamo Kovačevića koji ima 19 godina, Sveta Marković 24, Goh, Baždar, Severina… To su igrači koji imaju sadašnjost i budućnost. Kako sam i mnogo puta do sada rekao, vreme će pokazati da li je to bio ispravan put ili ne.

Dao je Duljaj sebi za pravo i da nas novinare uči kako da radimo svoj posao.

– Postoje mnoge stvari koje su uticale na utakmicu koja se dogodila pre ove. Rekao sam da suđenje neću da komentarišem. Vi ste ti novinari čije je pero izuzetno oštro, vi morate da pričate kada se događaju greške, da li su to treneri kada greše, pa da kritikujete, ali vi morate da date pravu sliku onoga šta se dešava. Vi ste ti, vas čitaju, vas prate. Uvek čekate da mi nešto kažemo, da se napravi u medijima, mi smo ljudi od krvi i mesa, koji prave greške, a vi ste ti koji morate da preuzmete odgovornost. Vi morate da pričate onako kako jeste, a ne da razni sudijski eksperti pričaju ko šta hoće. Nadam se da ovim nisam nikoga uvredio. Na vama je velika odgovornost da pišete ono što vidite i kako jeste.

Progovorio je i o produžetku saradnje sa crno-belima.

– Kada bih se ja pitao, hteo bih da ostanem uz ekipu koja ima potencijal. U razgovoru sa generalnim direktorom pre par meseci bilo je priče o mom ugovoru, rekao sam da to sada nije najbitnije, da je ekipa najvažnija, a da je kod mene važna reč, a ne potpis. Ugovor imate ili nemate, da sam hteo mogao bih da potpišem novi ugovor pre dva meseca, ali nisam, moram da vidim da li su u klubu zadovoljni onim što je ekipa prezentovala. Naravno da bih voleo da ostanem, ali treba sačekati kraj prvenstva, da vidimo kako ćemo završiti ovu sezonu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal