Pratite nas preko:
Mesi u dresu Majamija

Fudbal

Evo koliko stvarno zarađuje Mesi – Ima procenat u najjačoj svetskoj firmi

Početkom leta Lionel Mesi je odbio u tom trenutku najveći ugovor ikada ponuđen jednom sportisti. Saudijski Al Hilal je prema raznim izvorima ponudio Argentincu platu koja se kretala u rasponu od 360 do 400 miliona evra godišnje. Najbolji fudbaler današnjice je ipak iznenadio svet odlukom da ne prihvati ponudu Al Hilala, ali ni otvoren poziv da se vrati u Barselonu, već da potpiše za Inter Majami.

Američki biznismen kubanskog porekla, Horhe Mas, uz Dejvida Bekama suvlasnik američkog kluba, otkrio je koliko će Argentinac zarađivati u Majamiju.

dobrodoslica500

Prema ugovoru, Leo će zarađivati ​​između 46 i 55 miliona evra godišnje. Redovno sam bio u kontaktu s njegovim ocem, a Dejvid Bekam je sa Leom razgovarao isključivo o fudbalu. Niko nije hteo da vrši pritisak na Mesija i razgovarali smo u Barseloni, Majamiju, Rosariju i Dohi – izjavio je milijarder

On je otkrio da je veoma važnu ulogu u celom poslu imala jedna moćna kompanija.

Tokom Svetskog prvenstva sa pažnjom sam pratio igru ​​argentinske reprezentacije i Mesija. Ugovor sa Eplom bio je ključni aspekt za sklapanje posla sa Leom – rekao je Mas.

Glavni cilj ovog 60-godišnjaka jeste da poveća profitabilnost I zaradu od fudbala u ovom delu sveta, a oslonac njegove strategije je potpisivanje ugovora sa Mesijem. Argentinska superzvezda pristala je na ugovor kojim mu se garantuje udeo u kapitalu I podela prihoda ove franšize kao i Epl TV+a.

Inter Majami se nada milionskim zaradama od prodaje karata i dresova.

Imam velike planove za Inter, za MLS i za sport u Americi -, rekao je Mas u intervjuu dan nakon predstavljanja Mesija na prepunom Drajv Pink stadionu, domaćem terenu Majamija

Masova vizija je da će Mesi privući milione novih pretplatnika na Epl TV+, dok bi osvajač Mundijala u Kataru imao udeo u svakom novootvorenom međunarodnom nalogu na ovoj platformi. Procenjeno je da će za 18 meseci biti otvoreno više od dva miliona novih naloga na aplikaciji koja emituje utakmice Američke lige.

Nije samo Epl

Takođe Mesi je potpisao ugovor sa Adidasom, a ovaj sportski brend odbio je da kometariše detalje ugovora. Pa je nemoguće izračunati koliko će Mesi prihodovati na kraju avanture u Majamiju, ali jedno je sigurno lako je odbio saudijskih 400 miliona.

Horhe Mas američki milijarder svakako je započeo revoluciju fudbala u Americi kada je doveo jednu od najvećih zvezda Lionela Mesija u poslednjeplasiran tim MLS lige.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal