Pratite nas preko:
Đani Infantino FIFA

Fudbal

FIFA razmišlja da izbaci Izrael iz fudbala po predlogu FS Palestine

Svetska fudbalska federacija FIFA će održati hitan sastanak o izbacivanju Izraela iz svetskog fudbala zbog načina na koji je ova država odgovorila na terorističke napade Hamasa, potvrdio je Đani Infantino.

Predlog Fudbalskog saveza Palestine podržan je od strane nekoliko zemalja, ali će odluka biti doneta na sastanku FIFA u julu.

dobrodoslica500

Palestinci tvrde da je Izrael počinio ratne zločine, dok Izrael tvrdi da je ovo politički pokušaj da se naškodi njihovom fudbalu.

Predlog, koji su podržale Fudbalske asocijacije Alžira, Iraka, Jordana, Sirije i Jemena, nije stavljen na glasanje članova FIFA u petak, kada su se Palestinci nadali da bi mogao da dođe na red.

– Fudbal ne bi smeo i nikada ne bi trebalo da postane talac politike i uvek bi trebalo da ostane vektor mira, izvor nade, sila dobrog, spajajući ljude umesto da ih deli – rekao je Infantino, potvrdivši da će i Fudbalske asocijacije Izraela i Palestine imati uvid u proces.

– Ova pravna procena će morati da omogući ulazne podatke i zahteve oba članska udruženja. Rezultati ove analize i preporuke koje će proizaći iz ove analize biće naknadno prosleđeni Savetu FIFA.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal