Pratite nas preko:
Furnije Njujork Niksi
Foto: MN Press

Fudbal

Furnije: Njujork Niksi me drže kao taoca. Pustite me!

Košarkaš iz Francuske Evan Furnije rekao je da ga Njujork Niksi drže kao taoca, sprečavajući ga da napusti tim.

– Trenutno sam još uvek u Njujorku. Želim da odem. Želim priliku da vratim svoje vreme za igru. To je sve. Zato što se osećam odlično u Njujorku. Volim da živim ovde, volim organizaciju, volim da igram u Medison Skver Gardenu, volim svoje saigrače – govori Furnije za strane medije, a onda i objašanjava da je problem u svemu minutaža.

dobrodoslica500

– Tako da samo želim da igram, to je sve. Mogu naći drugi klub, promeniti organizaciju. Ako je ovo ono što je potrebno da se vratim igranju, onda sam spreman.

I pored teških reči da ga drže kao taoca, Furnije bi da prihvatio i da ostane u Njujork Niksima, ako mu daju minutažu.

– Da sam znao, na primer, da će mi trener dati 10-15 minuta, razumeo bih da mogu da ga maksimalno iskoristim, postepeno povećavajući vreme na parketu i pokazujući dobre rezultate. Ali sada to nije slučaj. Ne mogu da igram, a što je najgore, kao da sam talac. Nadam se da će se ova situacija rešiti, a posebno se nadam da će mi Niksi dati šansu – rekao je Furnije.

Francuz je počeo karijeru u Nanteru, potom je bio u Politersu, da bi NBA karijeru započeo 2012. u Denveru. Posle dve godine prelazi u Orlandu, gde se zadržava sedam godina. Potom ga je put preko Bostona doveo u Njujork.

Njujork Niksi platili su Bostonu da Furnije dođe u njihove redove 17 miliona dolara 2021. godine.

Osvojio je sa Francuskom brojne medalje, u kojima se izdvajaju srebra sa Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine i sa Evropskog prvenstva 2022. godine.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal