Pratite nas preko:
Marius Gersbek tuče
Foto: Screenshot/YT/Hertha BSC

Fudbal

Golman Herte se izvinio zbog tuče i spasio pet godina zatvora

Golman Herte iz Berlina Marius Gersbek kažnjen je pred austrijskim sudom sa 40.000 evra zbog tuče tokom predsezonskog trening kampa u toj zemlji, javili su nemački mediji.

Gersbeka su tužioci u Salcburgu optužili za nanošenje teških telesnih povreda nakon tuče sa jednim Austrijancem sredinom jula u Cel am Zeu. Žrtvi je slomljena vilica i nanešene druge povrede.

Ovaj 28-godišnji čuvar mogao je da dobije do pet godina iza rešetaka, ali je na sudu u Salcburgu izrazio žaljenje i tamo se izvinio žrtvi.

Ovo je navelo sudiju da izrekne samo novčanu kaznu – kaznu na koju se može uložiti žalba. Ranije je objavljeno da je Marius Gersbek pristao da isplati restituciju žrtvi kako bi izbegao građansku parnicu zbog tuče.

Herta je suspendovala svog golmana nakon incidenta i u ovoj fazi nije jasno da li će ga vratiti u tim.

– Sud je očigledno smatrao da je Gersbek malo kriv. Naš igrač nije osuđen za krivično delo i obostrano je obeštetio oštećenu – rekao je generalni direktor Tomas E. Herih, koji je i citiran u saopštenju kluba.

– U ovoj situaciji, uzimajući u obzir interese svih uključenih, ne isključujemo da će Marijus Gersbek dobiti drugu šansu.

Čim bude doneta odluka, klub će obavestiti sve članove putem biltena i zvaničnih kanala komunikacije o sudbini Gersbeka.

Problematični golman je pre povratka u Hertu, u kojoj je i ponikao, igrao za Karlsrue četiti godine. Posle tog incidenta još nije upisao utakmicu za klub iz Berlina.

Herta u subotu igra meč Cvajte protiv Zankt Paulija. SOCCERBET je spremio kvote za ovaj duel. Možete ih videti klikom OVDE.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal