Pratite nas preko:
LOTHAR MATTHAUS, JENS LEHMANN, CHRISTIAN WORNS, MICHAEL PREETZ, JORG HEINRICH, ... fudbaleri Nemacke, na utakmici Kupa konfederacije protiv USA, na stadionu Halisko. Gvadalahara, 30.07.1999. Foto: Tomislav Mihajlovic Fudbal, SAD, Nemacka

Fudbal

“Građanski rat” zbog Amera, oglasio se i ministar: “Tri pruge su deo našeg identiteta”

Odluka Fudbalskog saveza Nemačke da posle 70 godina odbaci partnerstvo sa Adidasom i pristupi Najki porodici, bukvalno je dovela do građanskog rata u ovoj zemlji.

Navijači su nezadovoljni jer smatraju da je nacionalni ponos prodat Amerikancima, a oglasio se čak i potpredsenik Vlade i ministar ekonomije Robert Habek (53), koji je kritikovao šefove nemačkog fudbala zbog ove odluke.

Slotomanija

– Ne mogu ni da zamislim beli dres bez tri pruge na rukavima. Adidas i crna, crvena i zlatna boja su uvek išli zajedno. To je komadić nemačkog identiteta. Voleo bih da je više lokal patriotizma – ocenio je Habek.

Podsetimo, Adidas je od 1950. bio konstantni partner reprezentacije Nemačke, a u njegovoj opremi “panceri” su ostvarili najveće reprezentativne uspehe u istoriji fudbala.

Fudbalski savez Nemačke je odlučio da od 2027. pređe na operemu kompanije Najki, koja će snabdevati opremom sve kategorije nacionalnog tima. Ugovor će važiti do 2034. godine.

Finansijski detalji sedmogodišnjeg ugovora sa nisu objavljeni, ali se radi sigurno o rekordnom poslu za nemačke uslove s obzirom na to a je Najki, pre decenije i po, nudio Nemcima čak 500 miliona evra za višegodišnji ugovor.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal