Pratite nas preko:
fudbaleri Partizana na utakmici Mocart Superlige protiv Crvene zvezde, na stadionu Rajko Mitic, Beograd, 09.03.2024. foto: Marko Metlas Fudbal, 172. derbi, Partizan, Crvena zvezda, derbi, Superliga
Pavle Ilić u raspravi sa crno-belima (Foto: MN Press/Marko Metlaš)

Fudbal

Grešni sudija sa Večitog derbija je po profesiji zatvorski čuvar

Dan posle 172. Večitog derbija ne prestaje polemika oko suđenja glavnog arbitra Pavla Ilića, koji je po mišljenju eksperata napravio nekoliko grešaka, a najveću isključenjem Ksandera Severine u 75. minutu, čime je oštetio Partizan.

Ono što je zanimljivo, a što mnogi verovatno nisu ni znali o ovom čoveku je njegova profesija, a to je zatvorski čuvar. Naime, pored toga što deli pravdu na terenima elitnog ranga od ove sezone, Pavle Ilić radi i kao čuvar u kragujevačkom zatvoru.

Oni koji ga poznaju, kažu da kontroverzni arbitar potiče iz ugledne porodice u kojoj su majka i rođeni brat cenjeni pravnici takođe u Kragujevcu.

Inače, mnogi zatvorski čuvari tvrde da priznata međunarodna istraživanja pokazuju da je njihova profesija na drugom mestu najstresnijih na svetu, dok je posao policajca daleko relaksiraniji.

Čuvari u zatvoru smatraju da rade opasniji posao jer za razliku od policajaca imaju isključivo kontakt sa kriminalcima.

Foto: MN press

Ostaće upamćen po “živom zidu” od 12 metara

Arbitar iz Kragujevca je bio debitant na centru Marakane, a danima uoči derbija polemisalo se da li je dorastao zadatku, posebno pored živog Srđana Jovanovića, elitnog UEFA sudije, koji nije dobio priliku da deli pravdu na svetinji srpskog fudbala jer je to Zvezda još ranije tražila.

Pavle Ilić je sudija kontroverzne biografije, njega je čak i UEFA optužila da je 2021. namestio utakmicu Prve lige Srbije u Kraljevu, za šta ga Fudbalski savez Srbije kasnije nije kaznio, već ga je unapredio.

Večiti derbi je sudio, a da je prethodno delio pravdu na samo 14 utakmica u elitnom rangu.

Nijednom nije bio internacionalni sudija, a ostaće upamćen i kao prvi sudija na ovim prostorima koji je kod “živog zida” Partizana odmerio 12 metara, umesto propisanih 9,15.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal