Pratite nas preko:
Eden Karcev (levo), Printscreen: Youtube/MeItay _

Fudbal

Haos u Turskoj i zbog Izraelca iz Erdoganovog kluba: Zbog poruke na Instagramu dobio pretnje, čuvaju ga u trening centru

Nema kraja problemima za izraelske fudbalere u Turskoj. Nakon što je Sagiv Jehezkel uhapšen i potom deportovan, dok je njegov klub Antalija sa njim raskinuo ugovor, sada je u opasnosti i Eden Karcev iz Bašakšehira.

Vezista kluba iz Istanbula, čiji je navijač i kako se šuška i vlasnik Redžep Tajip Erdogan turski predsednik, podigao je prašinu baš poput njegovog sunarodnika Jehezkela. Samo što to nije učinio kao on na utakmici, već putem Instagrama.

I Karcev je objavio na Instagramu poruku podrške za izraelske taoce koji se nalaze u zarobljeništvu Hamasa od 7. oktobra. Između ostalog tu je i poruka “Vratite ih kući” koja je slogan sve vreme svih Izraelaca širom sveta.

Ugrožena mu je bezbednost

Očekivano, odmah je usledila reakcija u Turskoj, koja je na strani Palestine u ovom sukobu. Javnosti i navijači Bašakšehira zatražili su hitnu reakciju kluba koja je stigla u toku večeri.

Kako je saopšteno, protiv Karceva je pokrenut disciplinski postupak i zatraženo je od njega da pismeno objasni ovakav svoj potez na društvenim mrežama. U međuvremenu mu je predočeno da ostane zajedno sa svojom partnerkom u prostorijama trening kompleksa, zbog bezbednosti.

– Ne želimo pristalice cionista koji zanemaruju vrednosti i osetljivost naše zemlje – poruka je navijača Bašakšehira igraču svog kluba.

Rečeno je da izraelski zvaničnici, među kojima je i predsednik Fudbalskog saveza Izraela Moše Šino Zuares, ulažu napore da Karceva vrate u Izrael što je pre moguće zbog straha da bi mogao da bude fizički povređen.

Prema izveštaju, lokalni izraelski tim Makabi Haifa planira da se bori protiv Karceva ako napusti Tursku.

Izrael je već poslao avion direktno u Tursku kako bi njime vratio Jehezkela, a videćemo da li će u njemu biti ili novim avionom i Karcev napustiti Tursku.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal