Pratite nas preko:
NEMANJA RADONJIC fudbaler reprezentacije Srbije na utakmici kvalifikacija za UEFA Evropsko prvenstvo 2024 godine protiv Madjarske na stadionu Rajka Mitica, Beograd 07.09.2023. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Reprezentacija, Srbija, Madjarska, UEFA Evropsko prvenstvo, EURO 2024
Nemanja Radonjić (Foto: MN press)

Fudbal

“Hrvat je bizarnog Srbina koji se opijao doveo u red”

Srpski reprezentativac Nemanja Radonjić ove sezone briljira kod hrvatskog trenera Ivana Jurića u Torinu. U prva četiri kola Serie A nestašni Nišlija je postigao čak tri pogotka, što je već jedan više nego cele prošle sezone.

Hrvatski trener je pre nekoliko meseci imao nesuglasice sa Radonjićem, koga je jednom prilikom izveo iz igre 14 minuta nakon što ga je uveo, izjavivši da od njega “nije uspeo da napravi fudbalera”.

Ipak, stvari su se, čini se, promenile, a 27-godišnji Radonjić igra fudbal karijere.

SOCCERBET KVOTE: (3,20) Torino (3,10) Roma (2,60)

Puno pio i skitao

Poznati fudbalski funkcioner Valter Sabatini, koji je Nemanju kao 18-godišnjaka doveo u Romu, smatra da za to zasluge idu isključivo Juriću. Pohvalio je hrvatskog stručnjaka u razgovoru za italijanske medije.

– Doveo sam ga kao dete jer sam znao da ima kvalitet za Romu. Platili smo ga tri miliona evra, a prodat je Marselju za 12 miliona bez odigranog minuta u Rominom dresu. Jako mi je žao zbog toga. Kada sam odlazio iz kluba, Radonjić je vodio jako problematičan život. Puno je pio i najčešće nije spavao u trening-kampu Rome, a tamo je živeo – otkrio je Sabatini.

Čestitao Juriću porukom

Doskorašnji sportski direktor Salernitane kaže da je česitao Juriću na izvanrednom poslu.

– Poslao sam Juriću poruku da mu čestitam na izuzetnom poslu koji je odradio s Radonjićem. Da biste ga integrisali u ekipu i napravili odnos s njim, treba vam čvrst karakter. Nemanja je bizaran i jako specifičan momak. Jurić je napravio sa njim ogroman posao s aspekta psihologije i discipline – zaključio je Sabatini.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal